banner78
banner25

Denetimler arttı!

Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri kentte yakılan katı yakıtlı kazanları denetledi.

Oluşturulan özel ekiple yeni yerleşim bölgesinde bulunan çok sayıda katı yakıtlı kazanı yerinde denetleyen ekipler çevreye zararlı olduğu gerekçesi ile bazı yakıtların tespitini sağlayarak gerek apartman yönetimini gerekse ateşçi olarak tabir edilen kalorifercileri uyararak cezai durumla karşı karşıya kalınabileceği yönünde bilgilendirme yaptı.

Katı yakıtlı kazanlarda yakılacak yakıt cinslerinin standartlar dahilinde belirlendiğini ve kömür başta olmak üzere,yakılacak her türlü talaş,fındık kabuğu,odun ve benzeri yakacakların standart dışı olması durumunda yasal işlem yapılacağını belirten yetkililer bacalardan çıkan yoğun dumanlı kazanları denetleyerek yerinde tespit yaptı.

Yapılan tespit sonrasında bazı katı yakıtlı kazanlarda talaş adı altında standartlara uymayan yakıt tespiti yapan ekipler kat malikleri başına yaklaşık 2 bin TL cezai işlemin uygun olmayan yakıt yakılması durumunda uygulanacağını belirterek yöneticileri uyardılar.

Bir apartmanın kazan dairsinde inceleme yapan ekipler talaş yakıtını yerinde görerek çuvallardan numune aldı.Talaş yakıtlarının karışık olduğunu ve içerisine talaş harici boya gibi maddelerin karıştırıldığını belirten yetkililer bu tür yakıtların çevreye olduğu kadar insan sağlığına da zararlarının olduğunu belirterek uygun olmayan yakıtların yakılmaması ve iptalini istediler.

Özellikle Çorlu bölgesinden satın alınan talaş ve benzeri yakacakların içine yüksek kalorisi olsun diye bazı kimyasallar katıldığını belirten yetkililer bu tür yakıtların yakılmaması gerektiğini kaydettiler.

Ok sayıda apartmanı denetlediklerini ve uygun olmayan yakıtların tespitini sağladıklarını belirten yetkililer “biz gerek gelen şikayetler üzerine gerekse yaptığımız yerinde tespitlerle denetimlerimizi yapıyoruz.Uygun olmayan yakıtların veya ateşçi tarafından yapılan yanlışların tespitini yaparak kendilerini uyarıyoruz. Bilmeden talaş adı altında satın aldıkları çuvalların içinden karıştırılmış boyalı veya sunta tozları çıkmakta bunların yakılmasıda yasak.Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü olarak önceliğimiz temiz bir çevre sağlamak ve halkımızın temiz hava solumasına imkan sağlamak.Uygun olmayan hiçbir yakıtın kullanıma izin vermiyoruz.Eğer vatandaşlarımız bu tür durumlardan şüphelenirlerse hiç tereddüt etmeden belediyemizin Alo 153 ihbar  hattını arayarak bizlere ulaşabilir,denetimlerimizde yardımcı olabilirler”dediler.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30