banner137
banner25

Değirmendereli sorunları yerinde dinledi!
Keşan Kaymakamlığı ve İl Çeltik Komisyonu telkinleri doğrultusunda bu yıl çeltik ekmeleri engellenen ve çeltik yerine sebze ekmek zorunda kalan Keşan’a bağlı Şükrüköy, Seydiköy, Kadıköy ve Mahmutköy çiftçisi ürünlerini pazarlayamıyor…
 
Köylerin tamamını ziyaret ederek üreticiye ‘yanınızdayız’ mesajı veren CHP Milletvekili Kemal Değirmendereli, AKP iktidarının çiftçiyi, özellikle de Trakya çiftçisini bitirmek istediğini belirterek, “Bizim iktidarımızda çiftçimiz hak ettiği değeri alacak” dedi…
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, CHP Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan’la birlikte geçimini sebzecilikle sağlayan Keşan’a bağlı Şükrüköy, Seydiköy, Kadıköy ve Mahmutköy’ü ziyaret ederek burada üreticilerin sorunlarını dinledi.
Resmi Gazete’de yayımlanan Kaymakamlar Kararnamesi sonrası Keşan’dan Samsun’un İlkadım ilçesi kaymakamlığına atanan Ahmet Narinoğlu’nun ‘Çeltik ekmeyin, sebze ekin’ telkini üzerine 50 yıldır olduğu gibi bu yıl da topraklarına sebze eken Keşan’ın güney köyleri, ürününü pazarlayamamaktan şikâyetçi.
 
Kaymakam ve komisyon engelledi
 
50 yılı aşkın bir süredir domates, patlıcan, biber gibi sebzeler üreterek geçimini sağlayan ancak son yıllarda bu ürünlerin Pazar fiyatlarının düşmesi sonucu zor günler geçiren üreticiler bu yıl topraklarına çeltik ekmek istedi. Ancak bu istekleri, Keşan’dan yeni atanan Kaymakam Ahmet Narinoğlu ve İl Çeltik Komisyonu’nun engeline takıldı. Mikro-klima bakımından oldukça elverişli olan bölgedeki köylüler de çareyi tekrar sebze ekmekte buldu.
Günde tonlarca sebze üretimi yapan üreticilerin mallarının elde kalması ise, tek geçim kaynağı bu olan köylüleri zor durumda bırakıyor. Mallarını pazarlayamayan üretici, gübre ve mazot fiyatlarından yakınırken sebze üreticilerine de gereken değerin verilmediğinden veryansın ediyor.
 
Değirmendereli çiftçinin yanında
 
CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli de köylünün sorunlarını dinlemek için dün Keşan’a bağlı Şükrüköy, Seydiköy, Kadıköy ve Mahmutköy köylerini ziyaret ederek üreticinin sorunlarını yerinde dinledi. Üreticilerin ürünlerini pazarlayamamaktan sıkıntılı oldukları yönünde şikayetleri bulunduğunu belirten Değirmendereli, çiftçinin sorunlarının çözümü için çalışma yapacaklarını kaydetti. Geçimini sebzecilikle sağlayan Şükrüköy, Seydiköy, Kadıköy ve Mahmutköy halkının ürünlerinin bu yıl tarlalarda kaldığı ve pazarlama imkanı bulamadıkları yönünde tespitte bulunduklarını söyleyen Kemal Değirmendereli, geçen yıl söz konusu bölgede çeltik ekiminin de yasaklandığını ancak bir yıl süreyle geçici olarak çeltik ekimine izin verildiğini dile getirerek, “Yasaklama devam ederse gelecek yıl çeltik ekimi yapılamayacak ve tarlalara sebze ekilecek” diye konuştu.
Gelecek yıl nasıl bir sıkıntıyla karşılaşılacağının henüz bilinmediğini aktaran Değirmendereli, “AKP iktidarı çiftçiye bitirmek istiyor. Hedefinde çiftçi var. Özellikle de Trakya çiftçisi. Verimli olan bu topraklarda çiftçiyi bitirmek için elinden geleni yapıyor. Bizim iktidarımız döneminde çiftçi yeniden eski günlerine dönecek ve hak ettiği değeri alacak” dedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30