banner137
banner25

Değirmendereli “40 haftanın 38 haftası Edirne’deydim”
CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli CHP il binasında düzenlediği basın toplantısında bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerini gazetecilerle paylaştı.
Göreve seçildiği günden buyana Ankara’da sürekli olarak Edirne ile ilgili çalışmaları Meclis gündemine taşımaya ve ilgili Bakanlık yada müdürlükler kapsamında Edirne sorunlarının çözümü konusunda gerekeni yaptığını belirten Değirmendereli 40 haftalık mesaisinin 38 haftasını Edirne’de geçirdiğini kaydetti.
Yapılan Kurultayı değerlendiren Değirmendereli Türkiye'nin iyi yönetilmediğini savunarak hükümet temsilcilerinin ekonomik kalkınmaya ilişkin belirttiği rakamları çarpıtarak anlattığını ileri sürdü. Değirmendereli, vatandaşların zihninde sanal zenginlik yaratıldığını ileri sürerek, ''Gelişmekte olan 13. ülke olarak yolumuza devam ediyoruz. Ancak, halk üretmeye değil, tüketmeye alıştırıldı. Sokaktaki insanın cebi boş. Üretim sorununa da bizim iktidarımız ile çözülecektir. Geçmişteki Mavi Marmara, Deniz Feneri ve bugünkü Suriye meselesi çözüm bulmuş değil. Uçağı kim, niye düşürdü belli değil. Açıklık kazanmadı. Türkiye Suriye'ye efelik yapıyor ama İran ve Rusya bu ülkenin arkasında. Bu demek oluyor ki Türkiye enerji konusuna ilişkin sorun yaşayacak. Dış politikada izlenilen yol oldukça özensizdir. Sonuç olarak komşularımız ile iyi ilişkiler içerisinde değiliz'' görüşlerini dile getirdi.
 
“Türkiye Yalancı pehlivanlık yapıyor”
 
Türkiye’nin dış politikasına ilişkinde açıklamalarda bulunan Değirmendereli özelikle Suriye üzerinde uygulanan politikanın yanlış olduğunu ve Suriye’nin arkasında kimlerin olduğunu ve sonuçlarının nereye varılacağının bilinmeden hareket edildiğini belirtti. Türkiye’nin yalancı pehlivanlık yaptığını belirten Kemal Değirmendereli “Uçağımızın düşürüldüğü bir ay olduğu.Hala nasıl olduğu, neden olduğu konusunda net bir açıklama yok.Suriye’ye yalancı pehlivanlık, efelik yapmak Türkiye’nin başını çok ağartır. Çünkü Suriye yalnız değil.Suriye’nin arkasında İran,Rusya var.Biz Türkiye olarak enerji kaynaklarımızın yüzde 80 ini İran ve Rusya’dan sağlıyoruz.Buraya yapılacak bir müdahale Rusya ve İran’dan gelen doğalgaz hattında etnik bir arızaya neden olacak.Ve Türk halkı enerjisiz kalmaya mahkum olacak”dedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30