banner137
banner25

Darbe girişimine Edirne sessiz kalmadı!

Edirne'de vatandaşlar İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya karşı tepki göstermek amacıyla sokaklara çıktı.İlk olarak yaşanan girişim sonrasında Ak Parti İl Başkanlığından cep telefonlarına mesaj gönderilerek partililerin il binası önünde toplanması çağrısı yapıldı.Partililer ve çok sayıda vatandaşın katıldığı tepki yürüyüşünde kalabalık grup Atatürk anıtı önüne toplanarak burada sloganlar attı.

Vatandaşlar, Türk bayraklarıyla yürüyerek “Recep Tayyip Erdoğan”, “Dik dur, eğilme, millet seninle” şeklinde sloganlar attılar.

Yaklaşık 5 bin kişiden oluşan grup zaman zaman İl Merkezinde bulunan Tugay karargahı başta olmak üzere Orduevine sözlü ve fiziksel sataşmalarda bulunarak tepki gösterdi.Askerlerin ise Garnizon ve Orduevi içerisinde silahlarıyla hazır durumda bekledikleri görülürken herhangi bir gerginlik yaşanmadı.Gerginlik yaşanmaması için bazı partililerin taşkınlık yapanlara karşı müdahalesi oldu.

AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, Atatürk Anıtı önünde yaptığı konuşmada, yapılan bu kalkışmanın sonuna kadar karşısında olduklarını belirtti.

Avrupa’ya açılan Kara sınır kapıları Kapıkule,Hamzabeyli,İpsala,Pazarkule’de ise gümrük ve polis görevlileri olası bir girişime karşı hazır hale getirildi.Öte yandan Türkiye’de olan karışıklık karşısında Yunanistan ve Bulgaristan sınır kapılarında tedbir alındığı belirtildi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü binası ve çevresi polis tarafından kuşatıldı.Araç ve yaya giriş çıkışına çevresinde bulunan yollar kapatılarak izin verilmedi.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30