banner78
banner25

Cumhuriyet kentinde Bayram bir başkaydı!
 Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Atatürk anıtında gerçekleştirilen törenle başlayan bayram programı 25 Kasım Stadı'nda Edirneli ve Balkan ülkelerinden gelen çocukların da katıldığı birbirinden renkli etkinliklerle gün boyu devam etti.

Tüm Türkiye'de coşkuyla kutlanan 23 Nisan şenlikleri Edirne'de de sabah Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen programla start aldı. İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileriyle küçük büyük çok yaşta Edirnelinin katıldığı program Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Belediye bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından İstiklal Marşı okunurken, bayraklar Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Yusuf Avcı gözetiminde 7 öğrenci tarafından gönderlere çekildi.

“ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ MEDENİYETİ AYAKTA TUTAR”

Atatürk Anıtındaki programda daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan yaptı. Özcan, çocukların hayatı anlamlandıran sevginin kaynağı ve insanlığın ortak değeri olduğunu belirterek barışın, kardeşliğin ve özgürlüğün timsali olduklarına vurgu yaptı. Çağımızın her türlü imkanına sahip modern dünyanın, hataların en ağır faturasını çocuklara ödettiğine değinerek devam eden Özcan şöyle konuştu;

“Yine de savaşlarla kaybolan insanların, yeniden inşasının ümidi, tek sermayesi sevgi olan çocuklarımızdır. Çocukların yüreklerinin gücü, bedenlerinin güçsüzlüğünü anlamsızlaştırır. Minik ellerinden tuttuğumuzda, bizi geleceğe taşıyacak enerjiyi onlardan alırız. Zaman, bizlerin üzerindeki sorumluluğu onların omuzlarına yüklemek için bekler. Bu nedenle çocukların eğitimi sadece aileyi değil, ülkeyi ve hatta medeniyeti ayakta tutar.”

En büyük arzularının tek damla gözyaşının dökülmediği barış ikliminin hakim olduğu bir dünya olduğuna işaret eden Özcan şöyle devam etti,

“Bütün çabamız bu büyük ideal içindir. Tarihimiz asırlardır coğrafyamızda hüküm süren kardeşliğin en güzel şahididir. Bu anlamlı günde güzel Edirnemiz Balkanlar'dan gelen güzide misafirlerimizle şenlenmiş, dostluk temelleri adeta yeniden inşa edilmiştir. Bugün ulu önder Atatürk'ün; 'Küçük hanımlar, küçük beyler, sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız, memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz, kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek, ona göre çalışınız, sizlerden çok şeyler bekliyoruz' sözleriyle yürekten haykırışını çocuklarımızın daha iyi anladığına inanıyorum.”

Öğrenciler adına konuşan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencisi Rüveyda Sayın ise Çağdaş Türkiye'nin temellerinin atıldığı 23 Nisan'ı bayram olarak kutlamanın coşkusuyla dolu olduklarına işaret etti. Sayın şunları söyledi;

“Sevinçliyiz, gururluyuz. Bugünün anlamını Dünya iyi algılamalıdır. Dünya bir kez daha Mustafa Kemal Atatürk'e minnet ve şükran duymalıdır. Çünkü o büyük insan bu büyük bayramla, insana değer vermeyi, çocukları sevmeyi, barışı ve kardeşliği kalıcı hale getirmeyi hedeflemiştir. Cumhuriyet'in geleceğini, yarının sahipleri biz çocuklara emanet edecek kadar güvenini ifade eden Atatürk, bizlere bir de bayram hediye etmiştir”

İlk ve ortaokullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam eden programın ardından Atatürk Anıtı önünden 25 Kasım Stadı'na kortej yürüyüşü yapıldı.

25 KASIM'DA BAYRAM COŞKUSU

Atatürk anıtının ardından kutlamaların ikinci adresi 25 Kasım Stadyumu oldu. Anıttan stada gerçekleştirilen kortej yürüyüşün ardından buradaki programa Vali Dursun Ali Şahin, 54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ve Belediye Başkanı Recep Gürkan da katıldı. Ticaret Borsası İlkokulu öğrencilerinden oluşan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle başlayan staddaki kutlamalar 4-10 yaş grubu öğrencilerinin jimnastik-trambolin gösterisiyle devam etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü taekwondo, judo ve güreş spor okulu öğrencilerinin yaptığı gösterilerin ardından 25 Kasım Stadı'ndaki kutlama programı ev sahibi okullar, konuk iller ve konuk ülkelerin öğrencilerinin de yer aldığı gösterilere geçildi.

23 Nisan Bayram programı masal kahramanlarının, illüzyon, ateş adam, jonglör, kukla show, pandomim gösterileri, ip cambazı, yüz boyama etkinliği, cam tasarım etkinliği, tahta bacak ve palyaço gösterileriyle gün boyu hem 25 Kasım Stadyumu'nda hem de Saraçlar Caddesi'nde devam etti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30