banner78
banner25

CHP’nin keskin sözcüsü kongreye geliyor!
Recep Gürkan
CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan partisinin il binasında bugün düzenlediği basın toplantısında il kongresi hakkında bilgiler verdi.
Tek başına düzenlediği basın toplantısında ilk olarak Edirne’nin fetih kutlamalarına katılmayacağını belirten Milletvekili Gürkan gerekçe olarak ta halkın davet edilmediği bir yerde halkın temsilcisi olarak bulunmasının bir anlamı olmadığını ifade ederek “halkımın olmadığı bir yerde benim işim olmaz”diyerek davet edildiğini ancak fetih etkinlilerine halkın davet edilmediği için gitmeyeceğini belirtti.
Yaklaşan kongre öncesinde değerlendirmelerde de bulunan Gürkan partisin il kongresinde bir ilki gerçekleştireceklerine dikkat çekerek 27 Mayıs günü kongrelerini Mimar Sinan Kapalı spor salonunda yapacaklarını belirtti.566 delegeden 8 belediye Meclis üyesinin il disiplin kuruluna sevk edilmelerinden dolayı oy kullanamayacaklarını belirten Gürkan “arkadaşlarımız yüksek disiplin kuruluna müracaat ederek verilen cezanın doğru olmadığına karar vererek tedbir kararını kaldırdı.Yani bir yıl süre ile ellerinden alınan bu karar yerinde bulunmadı.Ancak seçim kanunu gereği ilçe seçim kurulu seçime bir hafta kala seçmen listesini kesinleştirdiği için bu 8 arkadaş oy kullanamayacak”dedi.
Çarşaf liste uygulamasına da değinen Gürkan il seçiminde oluşacak listenin blok yada çarşaf liste olup olmayacağına karar verecek tek bir iradenin olduğunu ve buna tek karar verecek merciin CHP nin il delegeleri olduğunu, Pazar günü bunada kimsenin karışamayacağını ifade ederek her iki adayında listelerinin yarışacağını kaydetti.
Yalova milletvekili Muharrem İnce’nin konuşmacı olarak katılacağı kongrenin oldukça renkli geçeceğini belirten Gürkan halkın kongreye katılmasını ve bu konuda gereken desteğin sağlanmasını istedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30