banner78
banner25

CHP'li Gürkan AK Parti kendi profilini yaratmaya çalışıyor
CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkartan yasa teklifine ilişkin, ''Bu yasa, AK Parti'nin kendince bir seçmen profili yaratma yasasıdır'' dedi.
Aynı zamanda TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi de olan Gürkan, partisinin Edirne İl Başkanlığınca 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, temelden bu teklife karşı olduklarını söyledi.
Gürkan, ''Alt komisyondan teklif metni, ilk tekliften yüzde 60 değişikliğe uğrayarak önümüze geldi. Tabii yüzde 60'dan fazla değişikliğe uğraması bunun iyi bir teklif olduğu anlamına gelmiyor'' dedi.
Eğitimi ilk etapta 12 yıla çıkaran bu teklifin, öteden beri savundukları eğitimin zorunlu olarak 12 yıl çıkaran, hoş gibi görünen bir teklif gibi durduğunu anlatan Gürkan, şöyle devam etti:
''Aslında 8 yıllık kesintisiz eğitimin kazanımlarını yok eden 28 Şubat'ın rövanşını alma ve tamamen ülkede 28 Şubat öncesi birtakım eğitimsel düzenlemeler yapmayı içeren bir teklif gibi görüyoruz. Bu teklifle okula gitme yaşını düşürüyorlar. Bu konuyu komisyonda çok tartıştık. AK Parti, ısrarla 'Yaşı 60 ayla 72 ay arasında olan çocuk, velisinin isteğiyle okula başlayabilir'' maddesini teklife koydu. Eğer bir çocuk ilköğretim birinci kademeyi bitirirse 10 yaşında ikinci kademeye başlayacak. Pedagojik olarak baktığınızda bu yaş çağındaki çocuğa siz dini bilgileri yüklerseniz bu hayat boyu çocuğun kafasında devam edecektir. AK Parti, bu anlayışa hazır olmayan çocukları bu sistem sayesinde şekillendirme çabasında. Aslında bu yasa, AK Parti'nin kendince bir seçmen profili yaratma yasasıdır.''
Recep Gürkan, Edirne'de, iktidar partisinin mensuplarının ''Edirne'de 360 cami vardı, İsmet İnönü ve CHP camileri kapattı'' diye söylem içinde olduğunu belirterek, ''Şimdi bunu pompalıyorlar. Oysa Edirne başkentken 330 cami vardı'' dedi.
AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'nun Dünya Kadınlar Günü'nde açıklama yaptığını öğrendiğini hatırlatan Gürkan, ''Kadınlar Günü'nde AK Parti vekili burada bir açıklama yapmış, 'CHP 4+4+4 karşı çıkıyor. Çünkü yobazlar, cahiller, despotlar ondan' demiş. Ben haberi okuduğumda camı açtım dışarı baktım. Bütün kargalar gülüyordu'' diye konuştu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30