banner137
banner25

CHP Üreticinin sesi olmaya hazırlanıyor!
CHP Edirne İl Teşkilatı ülkemizin çeltik ihtiyacını karşılayan üreticilerin sesini duyurmak için İpsala’da Tarım ve Çeltik Mitingi düzenlemeye hazırlanıyor.
CHP İl Binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan İl Başkanı Teoman Özdöl Ak Parti iktidarının geçen on yıl içinde üreticiyi perişan ettiği ve bunu net bir gözle gördüklerini belirterek İpsala’da çeltik mitingi hazırlamaya karar verdiklerini belirtti.
Özdöl yaptığı açıklamada Tarım ve hayvancılık alanında tarım üreticisinin, yükselen girdi fiyatları yani tohum, mazot, gübre, kurutma, ilaç, elektrik fiyatı, yem gibi üretimin olmazsa olmaz koşulu olan giderlerin çok pahalı olduğunu belirterek üreticinin nefes alamaz duruma geldiğini ve durumunun zor olduğunu belirtti.
Bu sıkıntıları bildiklerini ve gördüklerini belirten Özdöl 21 Kasım 2012 Çarşamba günü saat 12:00 da İpsala meydanında büyük bir miting düzenleyeceklerini belirterek dikkatleri bu noktaya çekmeye hazırlandıklarını kaydetti.
Miting öncesi yaptıkları çalışmaların daha şimdiden artılarını görmeye başladıklarını kaydeden Özdöl “Tüccarlar bile bizim eylemimizi duyunca birkaç gün içinde fiyatta 100 kuruşluk bir artış yaptı.Buda bizim mitingin yarar getireceğinin göstergesidir”dedi.
Özdöl konuşmasında Tarım politikalarını da eleştirerek “Üretimin büyük bir kısmının sürekli taban fiyatının altında satımı, yetersiz AKP Hükümetinin taban fiyatı ve düşük desteği sayesindedir. Bir de, üstüne üstlük ürünün tam para yapacağı süreçte, AKP Hükümetinin yaptığı ithalat sonucu, iç piyasada fiyatlar bir kez daha düşmektedir.Ülkede hayvancılık Et ve Balık Kurumunun özelleştirilmesi ile yok olma yolu hazırlanmış, hayvan ve et ithalatındaki dengesizlik ve AKP Hükümetinin ithalatçıya desteği ve koruması sonucu köylü hayvanını satamaz hale gelmiştir. Fiyatlar alabildiğine gerilemiştir. AKP yandaşlarınca ithal edilen binlerce Sığır, Angus ve küçükbaş hayvan üreticiyi, hayvan satamaz konuma getirmiştir”dedi.
Yapılacak mitinge tüm Edirne halkının davetli olduğunu hatırlatan İl Başkanı Özdöl çiftçinin köylünün sorunlarının dile getireceği ve sesini duyuracağı Mitinge, tarım konusunda uzman CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın da konuşmacı olarak katılacağını sözlerine ekledi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30