banner78
banner25

CHP Meclis üyesi kınandı!
Dün CHP İL Başkanlığı'nda Milletvekili Erdin Bircan'ın basın toplantısı sonrasında yaşanan olaylar üzerine Edirne Gazateciler derneğin'den kınama mesajı geldi.Yapılan açıklamaya göre "CHP İl Başkanlığı’nda dün düzenlenen basın toplantısı sonrası yaşanan olay Edirne’de görevini bugüne kadar kendisini lekelemeden, kamuoyunda temiz sicilleriyle saygı uyandıran gazetecileri üzmüştür.

Derneğimiz üyesi bir gazetecinin ve CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın yanında önce bir gazetecinin adını vererek eleştiren, daha sonrada hakaretlerde bulunan CHP meclis üyesi Ramazan Tanal daha sonra tüm gazetecileri hedef alan asılsız söylem ve hakaretlerde bulunmuştur.

Derneğimiz üyesi gazeteci arkadaşımız mesleğe ve gazeteci meslektaşlarına karşı yapılan bu haksız ve çirkin yakıştırma ve hakaretler üzerine kendisine müdahale etme gereği duymuştur.

Daha sonra, Milletvekili Erdin Bircan, İl Başkanı Pekcanlı ve diğer kişilerin müdahalesiyle gazetecileri hedef alan bu kişi odadan çıkartılmıştır.

Bu olayın yaşanması sırasında olaya tanıklık eden gazeteci arkadaşımız, toplantı için oraya giden gazeteciler ve Edirne’de olayı duyan gazeteciler bu haksız ve yakıştırmalar ve hakaretlerle ilgili olarak büyük üzüntü duymuşlardır.

Edirne Gazeteciler Derneği olarak bu haksız yakıştırmaları tüm basın mensuplarını hedef alarak yapan kişiyi kamuoyu önünde kınıyoruz.

CHP Genel Merkezi’nin de, sık sık gazetecilerin görev özgürlüğü, sansürsüz basın gibi söylemlerini de dikkate alarak, bu olayla ilgili harekete geçmesini bekliyoruz.

Bu arada CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ve Milletvekili Erdin Bircan’ın bu çirkin olayı gerçekleştiren kişiye gösterdikleri tepki ve duydukları üzüntü bizlerin biraz olsun sıkıntımızı azaltırken, bu vesileyle kamuoyuna Edirne’de görev yapan gazetecilerin önemli bir bölümünün yetersiz ekonomik şartlarda, fedakarca ve mesleklerine olan saygı ve sevgiyle bu işi yaptıklarını hatırlatırız"denildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30