banner137
banner25

CHP İl Başkanı Ciravoğlu
CHP Edirne İl Başkanı Şükrü Ciravoğlu, ''CHP, 1+8+4 formülü ile bir yılı okul öncesi, 8 yılı kesintisiz temel eğitim ve sonrasında mesleğe yönlendirme eğitimi, 4 yılı da lise düzeyinde eğitim istemektedir'' dedi.
Ciravoğlu, Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti'nin, bugüne kadar başarıyla uygulanan kesintisiz 8 yıllık eğitimden vazgeçerek, ''10 yaşını geçmiş kızların gelin olmaya, erkek çocukların da çıraklığa mahkum etmeye, hayattan koparmaya çalıştığını'' iddia etti.
Çocukların Türkiye'nin geleceği olduğunu vurgulayan Ciravoğlu, şunları söyledi:
''Biz, hiçbir çocuğumuzu diğerinden ayırmadan, AKP'nin 4+4+4 kesintili eğitiminin yerine, 1+8+4 diye planladığımız kesintisiz ve zorunlu eğitim modelini öneriyoruz. Bu nedenle biz, hiçbir çocuğumuzu diğerinden ayırmadan, AKP'nin 4+4+4 kesintili eğitiminin yerine,1+8+4 diye planladığımız kesintisiz ve zorunlu eğitim modelini öneriyoruz. AK Parti'nin formülüne göre, 4 yıldan sonra eğitim kesilebilecek. Böylece, 10-11 yaşına gelmiş kızlarımız eve kapatılıp gelin edilecek, erkek çocuklarımız da vasıfsız insanlar olarak kaderleriyle baş başa bırakılacak.''
''CHP, 1+8+4 formülü ile, bir yılı okul öncesi, yani çocuğumuzu okula hazırlama, 8 yılı kesintisiz temel eğitim ve sonrasında mesleğe yönlendirme eğitimiyle birlikte 4 yılı da lise düzeyinde eğitim istemektedir'' diyan Ciravoğlu, ''Bu formül, AKP'nin önerdiği gibi, ülkemizin ve çocuklarımızın ufkunu, geleceğini karartan değil, tam tersi onları ülke yönetimiyle iş hayatında söz sahibi yapan, geleceklerini ülkesinin aydınlık geleceğiyle birleştiren bir formüldür'' dedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30