banner137
banner25

Cevap alamazlarsa yolu kapatacaklar!

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’na 8 Km ve şehir merkezine yaklaşık 4 Km uzakltıkta bulunan Yenikadın Köyü’nde yaşanan tali yol sıkıntısı, adeta ölüme davetiye çıkarıyor.

  Edirne kent merkezine 4 Km, Kapıkule Sınır Kapısı’na 8 Km uzaklıkta bulunan Yenikadın Köyü’nde, yaşanan tali yol sıkıntısını anlatan köy muhtarı ve köy halkı, yıllardır mevcut bölgede birçok vatandaşlarını kaybettiklerini ve çok sayıda hayvanlarının telef olduğunu söyledi. Köy muhtarı Sedat Tosun, köylerinin girişinde bulunan alt geçidin araçlar veya traktörleri için yeterli genişlikte olmadığını ancak hayvanlarını o geçitten köye soktuklarını belirtti.

Yenikadın Köyü Muhtarı Sedat Tosun (52), köylerinde yaşadıkları yol sorunu nedeniyle birçok insanlarının hayatını kaybettiğini belirterek, “10 yakın insanımız hayatını kaybetti. Neden uygun geçişler yaptık. Zorunlu olarak uygunsuz geçişler yapıyoruz. Karayoluna çıkıyoruz. Ters yönden gidiyoruz. Bugüne kadar bu durumu dile getirmemize rağmen yetkililer hiçbir çare bulamadılar” dedi.

Tosun, köylerinde yaşadıkları trafik kazaları ile gündeme geldiklerini ancak sonrasında unutulup gittiklerini dile getirerek, “Kazalarda gündeme geliyoruz ama acımız bitince unutulup gidiyoruz. Yetkililer gelsinler gerekli incelemeleri yapsınlar. Bizim için fark etmez, ne uygunsa onu yapsınlar. Alt geçitte olur, üst geçitte olur. Kuralları bildiğimiz halde bile bile hata yapıyoruz. Köyümüze ve tarlalarımıza rahat, sıkıntısız bir ulaşım istiyoruz. Bunun hatasını da ya canımızla ödüyoruz ya da trafik cezası ödeyerek ödüyoruz. Bundan sonraki süreçte sesimizi duyuramazsak farklı yollar deneyeceğiz. Yolu kapatırız, geçişi engelleriz ve bunu sık sık da yaparız. Sesimizi duyuracak her türlü eyleme hazırız” ifadelerini kullandı.  Yenikadın Köy halkından Emin Kormaz (62) ise, evlerinden tarlalarına giderken her an ölüm tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını vurgulayarak, “Köyümüzde bu yollarda kaybettiğimiz çok insanımız var. Devletimizden, köyümüze bir alt geçit ya da üst geçit rica ediyoruz.  Karayolları ya da devletimiz eğer isterse, biz kendi tarlamızdan da alt geçit ya da üst geçit için yer vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Genel Meclisi Üyesi Erdal Akgün de, geçtiğimiz günlerde yapılan Bulgaristan’daki hurdacıların eylemleri ile dünya gündemine girdiklerini ve Yenikadın Köyü’nde de aynı tarz eylemlerin olabileceğine dikkat çekerek, “Yenikadın köyü çok uzun yıllardan beri devletin kendilerine sahip çıkmamasından ötürü bir sürü hayvanını kaybetti. Ama her şeyden önce mal canın yongasıdır diyoruz ve her şeyden önce insan diyoruz. Bu köyde sırf devletin eksikliğinden dolayı en azından 12-13 tane kabristanlıkta yatan kardeşlerimiz var. Gerekenin yapılmasını istiyoruz, yoksa ciddi olaylar olacağı kanaatindeyim. Bu insanların da devletin yolundan faydalanmaya hakkı var” diye konuştu.

Yenikadın Köyü sakinlerinden çiftçi Yaşar Koç ise traktörü ile tarlasından gelirken tehlikeli olduğunu bildiği halde ters yönden gelmek zorunda kaldığını belirterek, “Bizim girişimizde ters, çıkışımızda. Tehlikeli olduğunu biliyoruz ama mecburuz” dedi.
 

 

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30