banner137
banner25

Cenaze töreni için Edirne'ye geldiler!

Birlik Vakfı Edirne Şube Başkanı Diş Hekimi Halil Şervanlı'nın cenazesine katılmak için Edirne'ye gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 71'inci Birleşmiş Milletler Zirvesi için gittiği New York'da “yedek milletvekilliği” hakkında Meclis Başkanı Kahraman konuyla ilgili bir anayasa çalışması yapılmasının gerekliliğine değinirken, Bakan Müezzinoğlu da yedek vekilliğin hızla meclise kazandırılması gerektiğini söyledi.

Cenazeye katılmak için Edirne'ye gelen ilk ikili dün ilk olarak Edirne Valiliği'ni ziyaret etti. Valiliğe ilk olarak gelen TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı, Vali Günay Özdemir, 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve çok sayıda protokol üyesi karşıladı. Bakan Müezzinoğlu da T.Ü. Rektörlüğü ziyaretinin ardından Valilik ziyaretine katıldı. İkili burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 71'inci Birleşmiş Milletler Zirvesi için gittiği New York'da “yedek milletvekilliği” açıklaması hakkında gazetecilere konuştu.

Konu hakkında ilk olarak konuşan TBMM Başkanı Kahraman, yedek milletvekilliğinin gelmesi için TBMM'de bir anayasa çalışması yapılması gerekliliğine vurgu yaptı. Kahraman; “Bu konu bir anayasa çalışmasını gerektiriyor ama bakan yardımcılığı var, diğer ülkelerde de yedek milletvekilliği uygulaması var. Bilemiyorum, bir anayasa çalışması yapılmalı” diye konuştu.

Daha sonra konuyla ilgili basının karşısına geçen Müezzinoğlu da, sistemin bir an önce başlaması gerektiğini söyledi. Konuyla ilgili 2007 yılından örnek veren Müezzinoğlu; “Milliyetçi Hareket Partisi'ne seçilen milletvekilimiz, mazbatasını İstanbul’a almaya gelirken havaalanına giderken trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Ve milletvekilliği yemini edemediği için de milletvekilliği sıfatını alamamıştı. Ama daha dönem sonuna kadar MHP’nin milletvekilliği eksiği olarak devam etti. Bizden sonra Osman Yağmurdereli gibi Allah Rahmet eylesin, bir çok milletvekilimiz, vefat ettiğinde yeri boş kalıyor. Dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisinde hangi siyasi patiden olursa olsun, eksilen milletvekilinin yerini doldurabilecek bir sistemi Türkiye Büyük Millet Meclisine kazandırmak gerekir” dedi.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın askeri darbenin bitmediği yönündeki açıklamalarını da yorumlayan Müezzinoğlu; 16 Temmuz sabahı bu ülkede hiç kimsenin darbe yapamayacağını herkesin gördüğünü söyledi. Müezzinoğlu şöyle konuştu;

“Sayın Demirtaş'ın bunu hangi amaçla söylediğini benim burada yorumlamam doğru olmaz. Ama Türkiye hızla normalleşiyor. 16 Temmuz sabahı da bu millet bu ülkede hiç kimsenin, hiçbir gücün darbe yapamayacağını bu millet gösterdi. Kim hangi niyete girerse girsin 16 Temmuz sabahının fotoğrafını gözünün önüne koysun, dersi oradan alsın. Dolayısıyla bu millet artık hiçbir çapulcuya pabuç bırakacak, hiçbir darbeciye boyun eğecek bir millet değil. Dolayısıyla hiç kimsenin bu ülkede darbe gibi bir düşünceyi kafasından geçirmek yanı sıra kendi gönlünde bile konuşacağına inanmıyorum. Bir başkasıyla paylaştığı an zaten o darbecinin başına neler gelebileceğini kendisi de görür.Ama Türkiye'nin hızla normalleşmesi gerekiyor. Türkiye üzerinde, siyasi ve ekonomik istikrarın devam eden, gelişip büyüyen Türkiye'den rahatsız olanlar var. Bu Dünya'nın değişik ülkelerinin değişik gruplarının da Türkiye üzerinde farklı hesapları vardır. Olmaya da devam edecektir. Ama biz buna karşı milletçe hep birlik ve beraberlik içinde geçmişte de olduğu gibi, gelecekte de dersi veririz, kendi kaderimize de sahip çıkarız.”dedi.

Açıklamamın ardından cenaze töreni ve sonrasında ise Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı makamında ziyaret eden Meclis Başkanı Başkan Gürkan'dan Belediye hakkında bilgi aldı.

 

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile makamında uzun süre sohbet eden Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Binası’na hayran kaldığını ifade eden Kahraman’a binanın tarihçesi hakkında detaylı bilgiler aktardı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, TBBM Başkanı İsmail Kahraman’a belediye binası içinde yer alan Atatürk Odası’nı da gezdirerek, Atatürk’ün Edirne’de bulunduğu yıllar ve kullandığı orijinal eşyalar hakkında bilgi verdi. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Edirne’nin çok özel bir kent olduğunu ifade ederek, Başkan Gürkan ve Edirnelilerin tarih dolu bir kentte yaşadıkları için çok şanslı olduklarını ifade etti.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a ziyaretin anısına özel bir çini tabak hediye etti. Başkan Gürkan’da, Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile Bakan Mehmet Müezzinoğlu’na Edirne Belediyesi Yayınlarından olan Edirneli yazar Ayhan Tunca’nın ‘Ve Edirne’den Gazi Mustafa Kemal Atatürk Geçti’ adlı kitabı ile Edirne’nin simgelerinden olan Edirnekari tablo takdim etti.

Meclis Başkanı Kahraman ve Bakan Müezzinoğlu akşam saatlerinde Edirne’den ayrıldı.



banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30