banner78
banner25

Çekme kararı 1987 yılından!
 Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kent gündeminde son haftalarda sıkça tartışılan Trakya Birlik kavşağından Olin kavşağına kadar olan bölümü kapsayan D-100 karayolundaki çekme mesafesi konusuna açıklık getirdi. Söz konusu bölgedeki çekme mesafesinin ilk olarak 1987'de 20 metreye düşürüldüğünü söyleyen Gürkan, mecliste geçtiğimiz ay alınan kararın ilk defa alınan bir karar olmadığını tekrarladı. Gürkan, Namık Kemal Döleneken'in imar komisyonu başkanı olduğu dönemlerde  ETSO ve RYS Otel'e verilmiş 2 tane 20 metre çekme mesafe ruhsatı bulunduğunu söyledi.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, D-100 karayolunun çekme mesafesinin 35 metreden 20 metreye düşürülmesi kararının ilk olarak 1987 yılındaki belediye meclis kararıyla alındığına dikkat çekerek, kendilerinden bir karar uydurmadıklarını belirtti. Gürkan, söz konusu meclis kararıyla belediyenin şuyurlandırma yetkisini kullanarak bölgedeki iki parsel sahibinin açacakları kamulaştırma davasını engelleyip Belediye'yi yaklaşık 25-30 milyonluk bir külfetten kurtardıklarını dile getirdi. Göreve geldikleri günden bu yana imar konularında var olan hassasiyetlerini koruduklarını söyleyen Gürkan, “Burada bir hata varsa ben bu hatanın sorumluluğunu üstleniyorum” diye konuştu. 
“KARAR 1987'DEN BERİ VAR”
Bölgede ilk olarak 1987'de sanayi karşısındaki ik katlı dükkanların yapılan plân tadilatıyla 35 metreden 20 metreye düşürüldüğünü ifade eden Gürkan, “Yapılan plan değişikliğindeki 20 metre olayı hiçbir şekilde bir ilk değil. Ta 1987'den başlayarak en son 2007 ve 2010'da bugün bu konuyla ilgili gazeteleri dolaşarak röportajlar veren sayın Namık Kemal Döleneken'in imar komisyonu başkanı olduğu dönemlerde  ETSO ve RYS Otel'e verilmiş 2 tane 20 metre çekme mesafe ruhsatı var” dedi. 
“KARARI ALIRKEN VAR OLAN HASSASİYETLERİMİZİ KORUDUK”
Söz konusu bölgeyle ilgili alınan son meclis kararına da değinen Gürkan; 2013 yılındaki kararla yol hakkı kapatılan TEİAŞ'ın kendisine ait alana bina yapabilmesi için plan tadilatı yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. Bunu yaparken de bölgedeki iki özel şahsa ait alanı şuyulandırma çalışması yaparak 20 metreye çekmek zorunda kaldıklarına vurgu yapan Gürkan;“Eğer biz bu şuyulandırmayı yapmazsak öndeki şahsa ait iki parselin artık yapılandırma şansı kalmayacağı için kanun gereği onların arsalarını onları mağdur etmemek adına satın almamız gerekiyordu. O iki parselin bugünkü değeri ne kadar? Yaklaşık 25-30 trilyon. Bunun üzerine bu mecburiyetlerden hareketle resen plân tadilatı ve şuyulandırma yaptık. Bunları yaparken göreve geldiğimiz günden beri var olan hassasiyetlerimizi de koruduk” ifadelerini kullandı.
“BİR HATA VARSA SORUMLULUĞU ÜSTLENİYORUM”
Gürkan ayrıca, yapılan plan tadilatı ve şuyulandırmanın getirilerini de sıralayarak; “Yani yapılan plan değişikliğiyle TEİAŞ'a yola çıkış verilmesi nedeniyle arsasının değeri 1'den 4'e katlanıyor. İkinci olarak şuyulandırma yetkimizi kullanmış olmamız nedeniyle parsel sahibi iki yer sahibinin bize kamulaştırma davasını engelliyoruz ve Edirne belediyesi yaklaşık 25-30 milyonluk bir külfetten kurtuluyor. Üç, çekme mesafesini yanındaki parsele göre devam ettirmiş oluyoruz 20 metre olarak. Yeni bir çekme mesafesi icat etmiş değiliz. Dördüncü olarak da en büyük hassasiyetimiz olan Selimiye silüetini 6 katla sınırlandırıyoruz. Eğer burada bir hata varsa ben bu hatanın sorumluluğunu üstleniyorum” şeklinde konuştu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30