banner78
banner25

Canlı yayında Kırkpınar konuşuldu!
 Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 654 yıllık dev çınar Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’ni, Tek Rumeli TV’de ‘Kırkpınar Özel’ programında anlattı. Ekrana, inanç turizminin ‘Altın Üçgeni olarak adlandırılan Selimiye Camii, Üç Şerefeli Camii ve Eski Cami’nin görüntüleri yansıdı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ve Kırkpınar Başçazgırı Şükrü Kayabaş ile birlikte, Tek Rumeli TV’nin canlı yayın konuğu oldu.

Edirne Belediyesi’nin bahçesinde muhteşem Selimiye Camii manzarası eşliğinde gerçekleştirilen canlı yayının moderatörlüğünü ise Gökhan Tuzladan yaptı.

Konuşmaların yapıldığı sırada ise, ekrana inanç turizminin altın üçgeni olarak adlandırılan Selimiye Camii, Üç Şerefeli Camii ve Eski Cami’nin görüntüleri yansıdı.

Belediyenin bahçesinde pehlivanlar güreş tutarken, Başcazgır Şükrü Kayabaş manileriyle programa renk kattı.

Kırkpınar Davul- Zurna Ekibi ve Belediye Bandosu da canlı yayında müzik ziyafeti verdi.

Kırkpınar’ın dünü, bugünü ve gelecekte yapılması planlanan projeler hakkında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Olimpiyatlardan sonra Dünya’nın ikinci büyük organizasyonu olan ve 654 yıldır devam eden Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’ni Edirne Belediyesi olarak düzenlemekten onur ve gurur duyuyoruz” dedi.

654. Yıldır süregelen ata sporumuzu genç nesillere aktarmak ve bugünü yüzyıllar sonrasına miras bırakabilmek için Edirne Belediye Başkanlığı Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali Bilgi ve Dokümantasyon Merkezi’ni kurduklarını dile getiren Gürkan, “Yaklaşık bir yıldır sürdürdüğümüz çalışmalar ile Kırkpınar Yağlı Güreşleri’yle ilgili tüm basılı, sözlü, görsel ve

dijital belgeler toplanarak, hazırlamış olduğumuz veri tabanında interaktif ortamda tüm dünya ile paylaştık. 100 yıl sonra bugün ki Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni merak edenler, tüm bilgilere çok rahat bir şekilde ulaşabilecek” diye konuştu.

GÜRKAN 'SARAYİÇİ REKREASYON PROJESİ'Nİ ANLATTI

Sarayiçi Rekreasyon Projesi'ni anlatan Gürkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Uzman arkadaşlarımız ile birlikte çalışarak 1 yılın sonunda 'Sarayiçi Rekreasyon projesi' adıyla muhteşem bir proje hazırladık. 4 bin 900 metrekare bir alan olan Sarayiçi'ni yılın sadece 1 haftası değil, yılın 52 haftası, yılın 365 günü kullanabileceğimiz bir alan getireceğiz. Bu proje Edirne Belediyesi ile Edirne Valiliği'nin ortak başarısıdır. Yaklaşık 8 milyon lira tutacak projemiz için Trakya Kalkınma Ajansı'ndan 5 milyon liradan fazlasını hibe olarak aldık. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, Trakya Kalkınma Ajansı ve DSİ Genel Müdürlüğü'nden izinleri alındı. Şuanda uygulama projesinin son rötuşları yapılıyor. Eylül ayında ihalesini yaparak kazmasını vuracağız. 655'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne yetiştirerek hizmete sunmuş olacağız”

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30