banner78
banner25

Canlarına

Sultan Birinci Murat Devlet Hastanesi’nde çalışan temizlik personeli maaşlarının zamanında ödenmediği gerekçesi ile eylem yaptı.

İş yavaşlatma niteliğinde yapılan eylem sabah mesaisiyle başladı.Hizmet alımı adı altında hastanenin temizlik işlerini taşeron kadrosunda yapan 170 kişi maaşlarının sürekli olarak geç yatırılmasından dolayı iş yavaşlatma eylemi yaptı.

Ödeme gecikmelerinin dolaylı yönden kendi ödemelerine ve düzenlerine sirayet ettiğini ve bu nedenle hastane yönetiminin haklarının korunup kollanması anlamında arkalarında durmadığını söyleyen işçilerden yaklaşık 70 kişi bu sabah hastane önünde toplanarak seslerinin yönetime duyurdular.

Mayıs ayı maaşlarını 53 günden beri alamadıklarını söyleyen işçiler maaşlarını alamadıkları sürece bekleyeceğini belirterek, “Sadece bu aylık bir sıkıntılı değil her zaman geç yatıyor. Bu ay iyice suyu çıktı, biz de böyle bir karar aldık, kimse çalışmıyor, maaşımız yatana kadar beklemeyi düşünüyoruz. Yıllardan beri hep aynı sekreterlerin yatıyor, güvenlikçilerin yatar, ama temizlik personelinin yatmaz. Daha önce hiç maaşımızın yatmadığı oldu, biz mahkemeye verdik. Bizi ciddiye alıp bu ay maaşınız geç yatacak diye muhatap alıp konuşan yok.  Biz böyle buraya toplanmaya karar verdik, yönetim sağ olsun bize açıklama gereği duydu, aksi takdirde maaşınız geç yatacak ve ya yatmayacak şeklinde. Herkesin çoluğu çocuğu var, evleri kirada, çocukları karne aldı harçlık veremediler. Sorunumuzun çözülmesini istiyoruz, bir daha da böyle bir şey yaşamak istemiyoruz” dedi.

Yaşanan gelişmeler sonrasında hastane yönetime konuya duyarlılık göstererek temizlik işçileri ile bir araya geldi ve konferans salonunda sonuç odaklı bir toplantı gerçekleştirdi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30