banner78
banner25

Cam mozaik heykeli açıdı!

30 Ağustos Zafer Bayramının 92’nci yılı kutlamaları sonrasında Edirne’nin Saraçlar caddesi üzerinde günün anlam ve önemine yakışan 4.5 metre yüksekliğinde cam mozaikten yapılma Atatürk portresinin açılış yapıldı.

Edirne Belediyesi tarafından mozaik sanatçısı Serdar İyiiz’e yaptırılan ve Saraçlar caddesi üzerinde bugün açılış yapılan kaide için vatandaşların ilgisi büyük oldu.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin başta olmak üzere Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve protokol üyelerinin katıldığı açılışta kaidenin yapımı sırasında işçiliği gören vatandaşlar tarafından Atatürk’e benzeyip benzemediği konusunda eleştirilerin yapılması Vali ve Belediye Başkanının konuşmalarına da yansıdı.

Belediye Başkanı Recep Gürkan konuşmasında “bugün eğer misakı milli sınırları içerisinde özgürce ve onurluca ve şereflice yaşıyor ve dolaşıyorsak” diyerek bu özgürlüklerin Atatürk ve 30 Ağustos Zaferi sayesinde olduğunun bilinmesi gerektiğini belirterek “ bundan 92 yıl önce Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin canlarını vermek pahasına,gözlerini dahi kırpmadan,kanlarını dökerek vatan yaptıkları bu kutsal toprakların ebediyen sonsuza kadar Türk milletin son yurdu oluşunun 92’nci yılı.30 Ağustos Zafer bayramımız bir kez daha kutlu olsun”dedi ve kendilerine hep neden Atatürk? Şeklinde yöneltilen sorulara cevap vermek içinde “Güzel bir çalışma oldu ama her sanatçının eserinde olduğu gibi beğenenler de olacaktır beğenmeyenler de. Diyorlar ki, efendim niye hep Atatürk? Şunun için. Eğer bugün burada bayramlarımızı özgürce kutlayabiliyorsak eğer bugün minarelerde ezanlar özgürce okunabiliyorsa, namazımızı kılabiliyorsak, gururla ben Türk’üm diye haykırabiliyorsa işte bunun için Atatürk”cevabını verdi.Törene katılalar tarafından büyük alkışi alan bu sözler sonrasında kürsüye gelen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’de; “Eğer Atatürk, eğer bu yüce insan olmasaydı, biz bugün burada konuşabilir miydik? Kim bilir kimlerden izin alıp da konuşacaktık. O bakımdan diyorum ki, 'Ne mutlu Türk’üm diyene'. 'Ne mutlu Atatürk’ün izinden gidenlere” dedi ve resmin benzeyip benzememesi konusunda “göz vardır güzel görürü.Göz vardır farklı görür!Sizlere söyleyeyim hep güzel bakalım.Güzel olan şeylere güzelce  bakalım ki,menfi yönlerini bir tarafa bırakıp insanca değerlendirmemizi yapalım”şeklinde konuştu ve 38 yıldır görevde bulunduğu memuriyet hayatında ilk defa böyle bir heykelin açışlını yaptığını ve bundan son derece gurur duyduğunu kaydetti.

5 ay gibi bir sürede tamamlanan heykelin açılışı daha sonra il protokolü tarafından yapıldı.Açılış sırasında Edirne Belediye bandosu “10’ncu yıl marşı”nı çalarak güne renk kattı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30