banner137
banner25

Caddeye renk kattı
 Saraçlar Caddesi’nde "Cephedeki Askerler" ve "Cepheye Mühimmat Taşıyan Kadınlar" Mozaiklerinin açılışları gerçekleştirildi.

Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 84.yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Edirne Belediye Başkanlığı’nın organizasyonu ile, Mozaik sanatçısı Serdar İyiiz'in imzasını taşıyan mozaik çalışmalarının açılışı gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Saraçlar Caddesi’nden geçen her Edirnelinin yüreğinde Mustafa Kemal ülkesinin ve heyecanının olduğunu ifade etti.

Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 84. yıl dönümünün onurunun yaşandığını söyleyen Başkan Recep Gürkan, “Edirne’miz için onurlu bir gündeyiz.  Cumhuriyetimiz'in kurucusu, ülkemizin kurtarıcısı büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Edirnemiz'i Cumhurbaşkanı olarak ziyaret edişinin 84. yılını kutluyoruz. Edirne Kurtuluş Savaşı'nda en çok baskıya, zulme uğrayan şehirlerden biri, tarihi boyunca bağımsızlığı ve işgale karşı direnişi hep sembol olmuş bir kent.

30 Ağustos 2014 tarihinde açılışını gerçekleştirdiğimiz ‘Atatürk Mozaiği’nin iki yanına Cesur Türk Askerinin ve Kahraman Türk Kadınının Kurtuluş Savaşı'nda verdiği mücadeleyi, yazdığı destanı şehrimizin en işlek caddesi olan Saraçlar Caddesi'nde yürüyen her hemşerimize bir kez daha hatırlatmak, Edirne’mizin Cumhuriyet'e sahip çıktığını göstermek adına  ‘Özgürlük ve bağımsızlık Anıtı’ adını vereceğimiz anıta iki anlamlı mozaik çalışma daha ekledik. Eklediğimiz ‘Cephedeki Askerler’ ve ‘Cepheye Mühimmat Taşıyan Kadınlar’ Mozaiklerinin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Edirne Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Mozaik Sanatçısı Serdar İyiiz ile birlikte Edirne Belediye Başkan Yardımcıları Çiğdem Gegeoğlu, Ertuğrul Tanrıkulu’nun birlikte açılış kurdelesini kestikleri mozaikler, halkın büyük beğenisini topladı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30