banner78
banner25

Büyükelçi ETSO'yu ziyaret etti!
 Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, Sofya Büyükelçilik Emniyet Müşaviri Metin Tanış beraberinde Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük ile birlikte Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.
 Büyükelçi Gökçe, ziyaret esnasında Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüştü. Zıpkınkurt ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Edirne ekonomisi hakkında bilgi verdi.

 

            Dört ay önce göreve başladığını  söyleyen Büyükelçi Süleyman Gökçe, aktif bir Büyükelçilik görevi yürütmeyi düşündüğünü ve ziyaretler gerçekleştirdiğini belirtti. Edirne'de  gerçekleştireceği temaslar kapsamında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ettiğini Söyleyen Büyükelçi: “Türkiye ile Bulgaristan arasında daha sağlam ilişkiler kurulması için Edirne'ye ve bölgeye daha sık gelmeyi düşünüyorum” dedi.

 

            Yapılan görüşmenin ardından öğlen yemeğine geçildi. T. C. Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, Sofya Büyükelçilik Emniyet Müşaviri Metin Tanış, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Filibe Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Murat Muhacıroğlu, Filibe Başkonsolosluğu Ticaret Ateşesi Barış Yeniçeri   ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Yönetim Kurulu Üyeleri, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı, Başkan Yardımcısı ve  Edirneli işadamları  yemekte  biraraya geldi.

 

            Büyükelçi Gökçe, işadamlarına Bulgaristan'daki yatırım fırsatları ve Türk yatırımları hakkında hakkında bilgi vererek:“Sofya'da bir eviniz olduğunu unutmayın” dedi.  Büyükelçi  Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ticari hacmin 5 milyon dolar olduğunu, bu rakamın 10 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Edirne ve Trakya Bölgesinde  potansiyelin olduğunu  Türkiye- Bulgaristan arasındaki ticareti arttırmayı başarabileceğini söyleyerek ticari yatırımların yanı sıra turizm yatırımlarını da desteklerini sözlerine ekledi.

 

            “Bizlerin görevi ticareti, yatırımları, enerji verimliliğini ve turizmi arttırmak” diye konuşan Büyükelçi  alt yapı ve kalkınma projeleri hakkında işadamlarına bilgi verdi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30