banner78
banner25

Bulgaristan yerine İstanbul TIR'ına bindiler!'

Yaşadıkları ülkedeki iç karışıklıktan kaçmak için değişik yollara başvuran mültecilerin Avrupa hayalleri yine Edirne’de son buldu.

Burma uyruklu oldukları belirlenen 6 kişi İstanbul’dan otobüsle geldikleri Edirne’de sınıra yakın noktalardan kaçak yollarla sınırı geçmek istediler.Kapıkule sınırına gelerek burada tır kuyruğunda bekleyen Polonya uyruklu tır sürücüsü İgoar Vasilev’in aracına illegal bir şekilde bindiler.

RJA 50015 plakalı çekici,BC 6192 XX plakalı dorsenin gümrüklü mührünü keserek içine binen 6 mülteci,tır sürücüsünün durumu fark etmesi sonrasında olay Jandarmaya bildirildi.Jandarmanın olay yerine gelmesinin beklendiği sırada gazetecilerle konuşan Burma uyruklu Said Haci isimli mülteci Bulgaristan’a gitmek üzere tır aracına bindiklerini ve ülkelerinde yaşadıkları iç savaştan kaçmak için bu yola başvurduklarını anlattı.Bulgaristan’a geçmek için tır aracının brandasını sabah saatlerinde kestiklerini anlatan ve beklemeye başladıklarını söyleyen Said Haci’ye kötü haber gazetecilerden geldi.

Tır aracının Bulgaristan yerine Polonya’dan aldığı yükü İstanbul’a götürmek üzere yola çıkacağının söylenmesi ile hayalleri suya düşen 6 mülteci kısa süre içinde tır aracından inerek sohbet etmeye başladılar.Sabah saatlerinde bindikleri araçta saatlerce beklediklerini ve uzun yol yürüyerek Kapıkule sınır kapısına geldiklerini belirten mülteciler torbaları içinde bulunan bisküvilerle açlıkların bastırdıkların ifade ederken enerjilerini de bilindik bir enerji içeceği markası ile sağladıklarını esprili bir dille söylediler.

6 mülteci daha sonra indikleri tır aracının yanından uzaklaşarak bir ticari taksi ile kent merkezine doğru yola koyuldular.Olay yerine gelen jandarma ve polis ise aldığı bilgiler doğrultusunda ticari taksinin peşine düşerek kent merkezide aracı durdurarak mültecileri yakalamayı başardı.

Esprili ve sıcak kanlı tavırları ile dikkat çeken Said kendilerinin kısmetsiz olduğunu söyleyerek “şansımız yok! Bulgaristan yerine İstanbul tır aracına bindik.Çarşıya gelelim dedik polise yaklalandık”dedi.

Yakalanan 6 mülteci haklarında işlem yapıldıktan sonra Geri Gönderme merkezine götürüldüler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30