banner137
banner25

Bulgaristan uyardı!

Son haftalarda Balkanlarda yağan aşırı yağışlar bölgelerde bulunan barajların doluluk oranlarının artmasına nede oldu.Edinilen bilgiye göre bölgede yağan ve önümüzdeki günlerde de şiddetini arttırması beklenen yağışlar,nehir su seviyelerinin de artmasına ve bazı bölgelerde taşkın riskinin oluşmasına neden olacak.

Bulgaristan Meteoroloji ve Hidroloji Ulusal Enstitüsü’nün verileri ve hava durumu tahminlerine göre Bulgar Çevre ve Su Bakanlığı ülke genelinde 26 Eylül’de şiddetli yağmur yağışlarının beklendiği açıklamasını yaptı.

Ülkede Gabrovo, Burgaz, Haskovo (Hasköy), Stara Zagora (Eski Zağra), Kırcaali, Plovdiv (Filibe), Smolyan (Paşmaklı) ve Pazarcık’ta olmak üzere 8 ilde sarı alarm kodu ilan edilirken,bu illerde metrekareye 20 ila 35 kg yağmur düşmesinin beklendiği belirtildi.

Burgaz ilinde cuma öğleden sonra ve cumartesi günü gecede metrekareye 30 kg yağış düşmesi bekleniyor.

Tuna nehri havzasındaki ırmak ve nehirlerde su seviyesinin 26,27 ve 28 Eylül’de ortalama yıllık seviyesinin üzerine çıkacağı uyarısını yapan Bulgar makamları, bugünden itibaren Pançarevo Barajı havzasının yakınındaki nehirlerin ve Vladayska, Bankenska, Lesnovska ve Malık İskır havzasındaki nehirlerin su seviyelerinin artmasının beklendiğini kaydettiler.

Öte yandan Tunca, Byala, Krumovitsa (Burgaz) nehirlerinin aşağı noktalarında ve Arda nehrinin Rodoplardaki kollarında da su seviyelerinde artış beklendiği belirtildi.

Yapılan bu uyarılar sonrasında özelikle Bulgaristan toprakları üzerine bulunan barajlardan ciddi miktarda suyun savaklar üzerinden gelebileceği ve bununda Tunca ve Meriç nehirlerinde gözle görülen hatta taşkın yaratabilecek artışa neden olacağı ifade ediliyor. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30