banner137
banner25

Bulgaristan tarafında 30 Km TIR kuyruğu oluştu!

Avrupa’nın sınır bekçisi komşu ülke Bulgaristan’ın kara sınır kapısı Kapitan Andreevo gümrük kapısında geçtiğimiz hafta yapılan rüşvet operasyonu sonrasında gümrük işlemlerinde aksamalar yaşanıyor.Avrupa’ya yapılan tüm ithalat ve ihracatın yükünü çeken Kapıkule sınır kapısı karşısında bulunan Kapitan Andreevo sınır kapısında düzenlenen rüşvet operasyonu sonrasında sınırın her iki tarafındada uzun uzun tır kuyrukları oluştu.

Bulgaristan gümrüğüne giren ve çıkış yapan her tır aracının sıkı aramaya tabi tutulması talimatı veren Bulgaristan makamları gümrük sahası içinde bulunan her tır aracının taşıdığı yükü beyan usulü ile değil açıp bakmak suretiyle kontrol etmesinin ardından komşu tarafta 30 km’ye varan tır kuyrukları oluştu.

Hafta başından bu yana beklemek zorunda kalan tır sürücüleri 40 saate yakın bekleme süresinin yanında 30 km’lik kuyruklar oluşturarak E-80 karayolunda trafiğin zaman zaman aksamasına neden oldular.Karayolu üzerinde tek şeritte bekleme yapan tır sürücüleri gündelik ihtiyaçlarını da araçlarının dış kısmında bulunan dolap adını verdikleri malzemelerin bulunduğu sandıktan sağlıyorlar.

Tır sürücüleri uzun süreli beklemenin gerek kendileri, gerekse Türkiye’nin ihracat ve ithalatına darbe vurduğunu belirterek Bulgaristan’ın yeni gümrük sahasına geçmesine rağmen her aracı X-Ray taramasına sevk ettiğini ve dorseleri açmak marifetiyle kontrol yapmasının gümrükte işlemlerin ağırlaşmasına neden olduğunu belirttiler.

Bulgar gümrük sahası içinde çok sayıda personelin değiştiğini ve yeni iş başı yapan personelin işlemleri konusunda yavaş kaldığını belirten tır sürücüleri hem Türkiye tarafında hemde Bulgaristan tarafında saatlerce beklemenin kendileri için büyük sorun teşkil ettiğini kaydettiler.

Sınırın Bulgaristan tarafında 30 km’ye varan tır kuyruğu oluşurken Türk tarafında da 8 ila 10 km’ye varan tır kuyrukları oluştu.


 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30