banner78
banner25

Bulgaristan para kasasını iade etti!

FETÖ/PDY örgütünün para kasası olarak bilinen Abdullah Büyük bugün Türkiye’ye iade edildi.

17-25 Aralık süreci sonrasında yakalanarak gözaltına alınan ancak ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Abdullah Büyük örgütün finans kaynağı olarak biliniyordu.Yapılan çalışmalar sonrasında yakalanan ancak ifadesi alındıktan sonra serbest kalan ve yurt dışına illegal olarak çıkış yaptığı belirlenen Büyük için İnterpol Dairesince yakalama kararı çıkarıldı.Bulgaristan’da olduğu belirlenen Abdullah Büyük 26 Nisan 2016 günü Bulgar polisi tarafından kaldığı otelde yakalanarak cezaevine konuldu.Nisan ayından bu yana Bulgaristan’da cezaevinde tutulan Büyük’ün iade edileceği bilgisi ise bugün Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun açıklaması ile netlik kazandı.Çavuşoğlu katıldığı bir programda Bulgaristan ile görüşmelerin tamamlandığını ve iade sürecinin başladığını belirtti.

Bulgaristan polisi bugün akşam saatlerinde Abdullah Büyük’ü Kapıkule sınır kapısına getirerek Türk Polisine teslim etti.

Polis tarafından alınan Büyük daha sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Edirne Sultan Birinci Murat Devlet Hastanesine götürüldü.Buradaki kontrolün ardından Abdullah Büyük ilk sorgusu için Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne çıkarıldı.İşlemlerinin tamamlanmasının ardından Büyük’ün İstanbul’a gönderileceği öğrenildi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30