banner78
banner25

Bulgaristan Başkonsolosluğu online oldu!

Bulgaristan Cumhuriyeti Edirne Başkonsolosluğu bundan böyle online olarak vize başvuru durumu ve vatandaşlık işlemlerinin yapılmasını sağlayacak bir sistemi devreye soktu.Bulgaristan Dış İşleri Bakanlığı tarafından pilot bölge olarak seçilen Edirne’de başlayan uygulamayla çifte vatandaşlar ve Bulgaristan vatandaşları bundan böyle internet üzerinden nüfus cüzdanı (liçna kart)başta olmak üzere diğer vatandaşlık evraklarını http://ebds.perfectbg.com/ adresinden yaparken ,Bulgaristan vizesi başvurusu yapan vatandaşlarda vize durumunu www.bgvisa.eu/visa.nsf/home.xsp adresindeki belirtilen yere pasaport numarasını yazarak sorgu yapabilecekler.

Her türlü resmi evrak müracaatının yapılacağı Bulgaristan Dış İşleri Bankalığı http://ebds.perfectbg.com adresinin konsolosluk önlerinde yaşanan yığılmaların önleyeceğini belirten yetkililer,yürürlüğe giren uygulama sayesinde konsolosluk iş yükünün azalacağını ve işlem süresinin kısalacağını kaydettiler.

İlgili siteye girilerek doldurulacak evraklar sonrasında güvenlik için Karekod uygulaması yapılacağını ve alınacak çıktı evraklarıyla yine alınan randevu sayesinde Konsolosluklara gelinerek işlemlerin yapılabileceğini belirten yetkililer özellikle D vize ve diğer vize başvuru işlemlerinde sistem üzerinden online kontrolün mümkün olacağını belirtiyorlar.

5 ayrı dilde yayın yapan internet sitesinin hafta başından itibaren devreye girdiği ve vatandaşların başvuru ve kontrollerini bu siteler üzerinden yapmalarının zaman kazanımı için lehte bir uygulama olduğu kaydedildi.

Türkiye’de yaşayan Bulgar vatandaşlarının kimlik ve pasaport işlemlerinin hızlı bir şekilde yapılmasını sağlayacak sistem şimdilik Edirne-Kırklareli ve Tekirdağ illerinin sorumluluğunda bulunan Edirne Başkonsolosluğunda yürürlükte ve sadece bu bölgede yaşayan vatandaşlar için geçerli.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30