banner78
banner25

Bulgar Profesör'den çılgın açıklamalar!

Bulgaristan Milli Tarih Müzesi Müdürü Prof. Bojidar Dimitrov katıldığı bir canlı yayında Türkiye ve Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan ile ilgili ilginç yorumlarda bulundu.

Kamuoyunda kısa sürede büyük yankı bulan açıklamaların ardından Prof.Dimitrov yine katıldığı bir canlı yayınla konuşmalarından dolayı özür diledi ve yanlış anlaşıldığını ifade etti.

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da bulunan Milli Tarih Müzesi’nde görevli olan ve geçtiğimiz haftalarda Bulgaristan Kültür Bakanı Vecdi Raşidov’un beraberindeki heyetle Edirne’ye gelen Milli Tarih Müzesi Müdürü Prof.Bojidar Dimitrov Edirne dönüşü sonrasında Bulgar Tv kanalında katıldığı bir programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yıl içinde öldürülmesinden tutunda, İŞİD ve DAİŞ gibi terör örgütlerinin Amerikalılarla beraber kurulduğunu iddia etti.

Edirne’de Vali Özdemir’in makam ziyaretinde bulunmayan ancak heyet arasında yer alan Profesörün çılgın açıklamaları bu kadarlada kalmıyor.Bulgaristan Milli Tarih Müzesi Müdürü Prof. Bojidar Dimitrov döner dönmez katıldığı canlı yayında “Erdoğan’da savaş dıştan gelmiyor, içeriden geliyor. İslam DEVLETİ (İŞİD veya DAİŞ) Erdoğan’ın yavrularından biri. O Amerikalılarla beraber onu yetiştirdi. Kürtlere karşı savaşın nasıl olduğuna aklınız ermez. Türkiye’de tanklarla, zırhlı araçlarla sokak çatışmaları yürütülüyor.  Arkadaşımın çocukları üniversite öğrencisi ve futbolcu: Onlar öldürmemeleri için ayarladım. Erdoğan bu yıl içinde imha edilecek (öldürülecek)”şeklinde konuşurken 15 Temmuz darbe girişimine ilişkinde çeşitli yorumlarda bulundu.

Türk karşıtı açıklamalarıyla tanınan ve sürekli olarak Türk düşmanlığını körükleyen söylemleriyle dikkat çeken Profesör darbe girişimi sürecinde yaşananlara değindi ve FETÖ askerlerinin masum olduğunu,askerlerin ilerleyen süreçte kendisini affetmeyeceğini belirterek “Onlar onu affetmeyecek.Harp okuluna İslamcıları sokmaya uğraşıyorlardı. Bugün onlar albay ve general oldu. Anlayacağınız, laik kişiler artık yok. Türkler Doğu Anadolu’yu ayırın, diyorlar. Erdoğan sadece bundan kaybetmiyor. Ekonomik zararları daha korkunç. Türkiye’de olanlardan bizim yararımız var”şeklinde konuştu.

Bu açıklamaları Türk Diplomat ve Dış İşleri tarafından mercek altına alınan Profesöre kısa sürede tepki koyularak açıklamalarının düzeltilmesi istendi ve Dimitrov önceki gün katıldığı bir yayında özür diledi.

Profesör Dimitrov’un GERB Partisi (iktidar Partisi)nin bir zamanlar Dış Bulgarlardan Sorumlu Eski Bakanı olarak kabinede görev almıştı.

Edirne ziyareti’nde Bakan Raşidov’a Bulgaristan Kültür Bakanlığı Halkla İlişkiler ve İletişim Koordinatörü Radka Petrova, Ulusal Sanat Akademisi Rektörü Prof. Nikolay Drachev, Sanat ve Tarih Uzmanı Christo Kirilov, Bulgaristan Ulusal Tarih Müzesi Direktörü Prof. Bozhidar Dimitrov, Bulgaristan Ulusal Müzesi’nden Uzman Iliyana Markova eşlik etmişti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30