banner78
banner25

Bulgar Gümrüğün'de rüşvet operasyonu!

Türkiye’nin Bulgaristan’a açılan kara sınır kapısının karşısında bulunan Bulgar gümrüğü Lesova sınır kapısında, dün gece rüşvet operasyonu yapıldı.

Tır ve küçük araçların yoğun olarak kullandığı kara sınır kapısında yaklaşık bir aydan bu yana devam eden çalışmalar neticesinde Bulgar yetkililer genel seçimlerin ardından düğmeye bastı ve yaşanan rüşvet ve yolsuzluklar ile ilgili olarak çalışan Bulgar gümrük personelinin evleri dahil çalıştıkları sınır kapısı Lesovo’da da operasyon yaparak isimleri belirlenen personeli gözaltına aldılar.

Gece saat 22:00 da yapılan operasyon sonrasında adı geçen sınır kapısından küçük ve büyük araç geçişleri tamamen durdu.Hafta sonu olması sebebiyle yurt dışına ihraç için bekleyen çok sayıda tır aracı Hamzabeyli sınır kapısının Türk tarafından 15, Bulgaristan’ın Lesove gümrük kapısı tarafında ise 7 km tır kuyruğu oluşturdular.

Bulgaristan’ın Ulusal Güvenlik ajansı tarafından yapılan operasyon kapsamında 100’den fazla gümrük memuru hakkında işlem başlatıldı.Yapılan işlemler sırasında iki vardiya şeklinde çalışan tüm gümrükçülerin gözaltına alınması ile gümrükte işlemler tamamen durdu.Operasyonun kapsamlı bir şekilde sürdüğü ve önümüzdeki güne yansımasının beklendiği öğrenildi.

Bulgar makamları gümrüğün yeniden aktif hale gelebilmesi için diğer bölgelerde bulunan çalışanlardan personel takviyesi yaparak sorunu aşmaya çalışıyorlar.

Uzayıp giden tır kuyruklarında bekleyen sürücüler ise vakitlerini tavla oynayarak geçiriyorlar.

Tır sürücüleri bekleme nedenlerinin yaşanan operasyondan kaynaklı olduğunu söylerken,geçiş belgelerinin Hamzabeyli gümrüğünden olmasından dolayı beklediklerini ifade ederlerken Gümrük yetkililerinin durumu Ulaştırma Bakanlığı’na bildirdikleri ve diğer kara sınır kapılarından geçiş için bir çalışmanın yapılmasına uğraş verdiklerini kaydettiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30