banner137
banner25

Bulduğu parayı teslim etti!

23 yıllık görev hayatının 13 yılını Edirne'de trafik polisi olarak geçiren ve 8 yıl öönce emekliye ayrılarak yaşamını Edirne'de sürdüren polis memuru Bülent Öztürk yerde bulduğu 9 bin 270 TL parayı sahibine teslim etti.

“Böyle dürüst insanlar kaldı mı?” dedirten olay Edirne’nin Saraçlar Caddesi üzerinde meydana geldi.Öğlen saatlerinde Saraçlar caddesi üzerinde yürüdüğü sırada önüne duran poşeti gören ve yerden alan emekli Polis memuru Bülent Öztürk poşetin içine baktığında deste halinde para gördü.Emniyetli olması için bir kuyumcu dükkanına girerek parayı sayan Öztürk daha sonra 9 bin 270 TL parayı mıntıka karakoluna götürerek teslim etti.

Karakola müracaat olmaması sebebiyle parayı Zabıta Müdürlüğü’ne teslim etmesi gereken polis ekipleri Edirne Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü’ne giderek parayı bulan şahıs Bülent Öztürk ile beraber tutanak karşılığında teslim etti.

Paranın sahibinin araştırılmasına başlayan görevliler bulunduğu yerdeki güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldılar.Ancak söz konusu yerdeki iş yeri kameralarının çalışmaması nedeniyle paranın sahibin teslimi sağlanamadı.İğneyle kuyu kazarcasına paranın sahibini arayan polis ekipleri bir vatandaşın kendilerine bir kişinin para aradığını söylemesiyle paranın sahibin yemek yediği lokantaya giderek kamera kayıtlarını incelemek istedi.Bu sırada lokanta çalışanları parasını kaybettiğini iddia eden şahsın lokantaya gelerek kameralara bakılmasını istediğini,parasının lokantada düşüp düşmediğini kontrol etmek istediğini söyleyince polis,paranın sahibin eşkalini belirlemek üzere kamera görüntülerinin o anki dilimini incelemeye aldı.

Yapılan incelemede paranın sahibi olduğu tahmin edilen kişi lokantaya gelerek oturup yemek yediği yere geliyor ve masanın altına üstüne bakarak iş yeri sahibinden elinde poşet olup olmadığının ve paranın lokantada unutulup unutulmadığının bakılması için güvenlik kameralarına bakılmasını istiyor.

Parasını düşürdüğünü anlayan Recep Ceylan isimli köylü daha sonra Zabıta müdürlüğüne giderek kaybettiği paranın duyarlı bir kişi tarafından bulunduğunu ve teslim edildiğini öğreniyor.

Parasını bulduğuna sevinen 61 yaşındaki Havsa ilçesi Bostanlı köyünde oturan Recep Ceylan sabah bankadan borcunu ödemek için 29 bin 280 TL para çektiğini,parasını poşet içine koyarak Edirne’ye geldiğini ve öğlen yemeğini lokantada yedikten sonra içinden 10 TL alarak yemek parasını ödediğini ve yolda yürürken delik olan çantadan poşetle beraber 9 bin 270 TL parasının düştüğünü anlattı.

Parasının helal kazanılan para olduğuna inandığı için kaybettiği parasının kendisine geri getirileceğinden emin olduğunu söyleyen Ceylan; “daha öncede defalarca başıma böyle şeyler geldi.Kaybettiğim her şey bulundu ve bana geri getirildi.Bununda geri geleceğinden umutluydum.Alın terimse ger gelir dedim.Benim gibi saf ve temiz kalpli insanlar demek ki varmı”diyerek babası ile beraber yıllar önce biçerdöver almak için gittikleri şehirde kaldıkları otelde 225 Bin TL paralarını yastık altında unuttuklarını,otelden ayrıldıktan sonra parayı aradıklarında yine bulduklarını anlatarak başına gelenin ilk olmadığını ifade etti.

Emekli Polis memuru Bülent Öztürk ise paranın sahibinin bulunmasına sevindiğini belirterek Recep Ceylan’a daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.





banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30