banner137
banner25

Bugüne kadar şansa çalışmış!

Trakya’nın en büyük Adliye Binası olma özelliğini elinde bulunduran 21 Milyon TL İhale bedelli Edirne Adliye Sarayı yeni yapılmasına rağmen aksaklıklardan bir türlü kurtulamıyor.

Soğutma sistemi olmamasından dolayı bu yazı büyük sıkıntılarla atlatan adliye personeli milyonluk binada çareyi vantilatörlerde bulurken,akan tavaları,kabaran zemini ve sürekli arızaya yol açan elektrik tesisatını yanında şimdide yeni bir sıkıntı ile karşı karşıya.

Bugüne kadar üst katlara sağlıklı bir şekilde asansörleri kullanarak gidip gelen adliye personeli başta olmak üzere Hakim, Savcı ve Avukatların can güvenliklerinin hiçe sayıldığı yapılan denetimle ortaya çıktı.

Edine Belediyesinin denetim uzmanları tarafından geçtiğimiz günlerde denetlenen binanın asansör sisteminde büyük bir ihmal ile karşılaşan denetim elemanları asansörlerin bir an önce mühürlenerek kapatılmasını istedi.

Gerekçe olarak asansörlerin sağlıklı işlemediğini ve can ve mal güvenliği olmadığı için kapatılması gerektiğini söyleyen yetkililer bugüne kadar çalışmasının da şansa bağlı olduğunu ve hatalı yapıldığı için kapatılmasının uygun olacağını rapor ettiler.

Yıllık bakım ve kullanım izni vermek için kontrole gelen ekipleri şaşkına çeviren asansör sisteminin bugüne kadar sorunsuz çalışması ve ölüm veya yaralanma riski olmadan bugüne kadar gelmesinin inanılmaz olduğu ve hayatların riske edildiği söylenirken hatanın erken farkına varılmasıda olası bir kazanın önüne geçilmesini sağladı.

Büyüklüğü ve ihtişamıyla dikkat çeken binada 630 Oda, 19 mahkeme salonu, 200 kişi kapasiteli konferans salonu, halk kafeteryası, personel yemekhanesi ve Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu’na ait satış reyonlarını bulunduğu adliye sarayının henüz resmi açılışının yapılmadığı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in katılımıyla düzenlenecek bir tören sonrasında sarayın resmi açılışının yapılması planlanıyor.

banner148
Anahtar Kelimeler:
Edirne Adliyesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30