banner137
banner25

Bu Mehmetçikler çok özel!
Edirne’de eğitim gören 37 özel öğrenci, düzenlenen asker uğurlama töreni ve sonrasında yapılacak olan bir günlük askerlik ile vatani görev yapmanın hazzını yaşayacaklar.
Davul zurnayla yapılan asker uğurlama töreniyle askere uğurlanan özel öğrenciler, yarında Kestanelik’te düzenlenecek törenle yemin edecekler…
 
Edirne merkezde özel öğrencilere yönelik eğitim veren okullarda öğrenim gören toplam 37 öğrenci yarın resmen kısa sürelide olsa asker olacaklar. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yaptığı ‘Özel öğrenciler için 1 günlük askerlik’ uygulaması kapsamında özel öğrenciler için askere uğurlama töreni düzenlendi.
Aynı alanda eğitim veren Edirne Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ile Faika Raika Şahika Erkurt Kardeşler İlköğretim Okulu ve İş Okulu bahçesinde yapılan askere uğurlama törenine, 1 günlüğüne asker olacak özel öğrencilerin yanı sıra okul öğretmenleri ve veliler katıldı.
Boyunlarına yemeni asıp davul-zurna eşliğinde oynayan özel öğrenciler, askere gidecek olmanın heyecanını ve gururunu yaşadı. Atatürk ve Türk bayrağı önünde ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘En büyük asker bizim asker’ tezahüratları yapan özel öğrenciler, yarın saat 09.00’da Süloğlu yolu üzerindeki Kestanelik Askeri Birliği’ne gidecek. Burada askeri kıyafet giyip teçhizatları aldıktan sonra saat 14.00’de yemin edecek olan özel öğrenciler daha sonra askeri birliği gezecek.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Edirne Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Ay, kendi okullarından 6, toplamda da 37 öğrencinin bugün askerlik mesleğini sembolik olarak yerine getireceğini belirtti. Okul bahçesinde düzenlenen etkinlikle öğrencilere Türk geleneklerine uygun bir askere uğurlama töreni düzenlediklerini kaydeden Ay, uygulamadan dolayı Genelkurmay Başkanlığı’na teşekkür ederek, “Sembolik de olsa engellilere böyle bir hakkın tanınması hem bizleri hem de öğrencilerimizin velilerini mutlu etmektedir. Onların heyecanlanması ve mutlu olması, sevinmesi en çok bizleri gururlandırıyor” diye konuştu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30