banner137
banner25

Boş vagonlara saklanmışlar!

Suriye’deki iç savaştan kaçan çok sayıda mülteci yeni umutlar için gözünü diktiği Avrupa’ya çeşitli yollarla geçmeye devam ediyor.Her türlü kara,hava ve deniz taşıtını kullanarak yasa dışı yollardan Avrupa’ya geçmeye çalışan Suriyeli 35 mülteci bugün Edirne Tren garındaki vagonların içinde yakalandılar.

Dün akşam saatlerinde Bulgaristan’dan getirdiği tahıl yükünü Hacılarezanı mevkiindeki

Depolama alanına boşaltan Devlet Demir Yollarına ait vagonların içi gece geç saatlerde mültecilerle doldu.

Tren garındaki depolama noktasında boş olarak geri döneceği saati bekleyen vagonların içine insan tacirleri tarafından kişi başı 500 auro ücretle anlaştıktan sonra bindirilen 14’ü çocuk toplam 35 kişi sabah saatlerinde gar görevlisinin vagonların içinde ses gelmesi ile yakayı ele verdi.

Gar sahasında dolaşan görevlilerin vagonların içinden bebek ağlama sesini duyması ile ortaya çıkan insanlık dramı, polisin gelerek vagonların içine açması ile bir defa daha gözler önüne serildi.Aralarında 9 ile 15 aylık bebeklerinde bulunduğu 13’ü çocuk 35 kişilik aile grubunun içinde engelli kişininde olması dikkat çekti.

Edinilen bilgiye göre 10 günden buyana göçmen tacirleri ile pazarlık aşamasında olan mülteciler dün akşam saatlerinde otobüs ile gar depolama alanına getirildiler.Burada bekleyen boş vagonlara sabah saatlerinde bindirilen göçmenler trenin hareket edeceği saate kadar vagon içinde beklemeye başladılar.Yaklaşık 8 saat Bulgaristan’a hareket edecek olan vagonların içinde beklemeye başlayan kadın,çocuk ve erkeklerden oluşan Suriyeli mülteciler görevlinin olayı fark etmesi ile yakayı ele verdiler.

Vagonların içinden Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri tarafından tek tek çıkartılan Suriyeli mülteciler yapılan kontrollerin ardından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Edirne Devlet Hastanesine götürüldüler.Yapılan kontrollerin ardından mülteciler işlem yapılmak üzere Geri Gönderme merkezine teslim edildiler.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30