banner78
banner25

Borisov Vali Şahin'i övdü!

Bulgaristan Hükümeti yolsuzluklarla mücadele için yol haritasını oluşturan "Yolsuzluklarla Mücadele Ulusal Stratejisini" belirledi. Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada amaçlarının ülkedeki yolsuzlukla mücadele olduğunu belirterek, Edirne Valisi, bizim gümrükçü ve sınır polislerimizden Bulgaristan’ı daha çok önemsiyor dedi.

Başbakan Borisov, Edirne Valiliğince hazırlanan, yapılacak kaçakçılık olayları ile ilgili Türk gümrük yetkililerinin Bulgar meslektaşlarına verdikleri yazılı ihbarların yırtılıp atıldığını ve sorgulanan gümrükçülerin hala bunun hesabını vermemekte ısrarlı olduklarına vurgu yaptı.

Bulgar gümrükçülerin bazılarının "başka hükümdarların kulu olduklarını" söyleyen Borisov, "Edirne Valisi bizim İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterini davet ederek, suç ihbarları içeren belgeler takdim etmiştir. Edirne Valisi, bizim gümrükçü ve sınır polislerimizden Bulgaristan’ı daha çok önemsiyor. Bunlar ıslah olmazsa gerekirse orduyu oraya görevlendiririz, ancak bu rüşvete artık son verilmeli" dedi.

Belgede ana öncelik olarak devletin üst düzey kademelerindeki rüşvetle savaşımı gösterilirken, farklı alanlarda 33 önlem içeren strateji paketinde, Bulgaristan, küçük çaplı rüşvet olayları Avrupa Birliği’nin (AB) ortalama düzeyinin altında olması, devlet idaresinin üst kademelerindeki rüşvetin ise cezasız kalmamak suretiyle önemli ölçüde sınırlandırılması hedefleniyor.

Strateji kabulü ile ilgili yapılan görüşmelerin çerçevesinde Başbakan Boyko Borisov’un yaptığı konuşmada özellikle Bulgaristan-Türkiye sınırındaki yıllardır süren kapsamlı mal kaçakçılık olayları örnek gösterdi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30