banner137
banner25

Bizde 3 bin, komşuda 15 bin TL!

Edirne İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler yeni bir kaçakçılık yönteminin peşine düşerek haksız kazanç elde eden kişilerle mücadelede kararlı bir yol izliyor.

Edirne iline bağlı sahil hattı olan Saroz körfezinde yasa dışı yollarla su ürünleri avcılığı yapan gruba karşı yapılan mücadelede 3 ay içinde 12 ton beyaz kum midyesi ele geçirilerek imhası gerçekleşirken yakalanan 14 şahıs hakkında Su Ürünleri’ni Koruma Kanunu’nun 25. ve 36. maddesine muhalefet suçundan kişi başı Bin 55 TL, idari para cezası kesilerek serbest bırakıldı.

Yapılan usulsüz avcılığın yanı sıra yasa dışı yollarla Avrupa’nın çeşitli ülkelerine satışı yapılan midyelerin canlı fiyatının tonu ülkemizde 3 bin TL civarında olurken,Yunanistan,Hollanda,Almanya ve İtalya gibi ülkelerde 15 bin TLa’ye alıcı bulduğu ifade ediliyor.

İzmir açıkları başta olmak üzere Çanakkale yakınları ve Saroz körfezinin büyük bir bölümünde yapılan kaçak avcılık neticesinde elde edilen tonlarca midyeyi karayolu ile Edirne-Yunanistan sınırına getirerek buradan kaçak yollarla Yunanistan’a sevk etmeye çalışan gruba karşı yapılan çalışmada 14 kişi defalarca aynı suçtan yakalanarak,haklarında işlem yapılmasına rağmen yasalardaki boşluktan aynı kişilerin sürekli getirisi yüksek olan bu kaçakçılık yöntemine başvurdukları biliniyor.

Özelikle Meriç nehrinden ayarladıkları botlar ile güvenliksiz olan bölgeleri tercih eden ve Yunanistan’a bu yolla tonunu 5-6 bin auro fiyata satan kaçakçıların illegal bir şekilde iyi bir gelir kapısı araladıkları ifade ediliyor.

Son 3 ayda Edirne İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler yaptıkları denetimlerle 12 ton canlı midye ve kaçakçılığı yapan 14 kişiyi gözaltına alarak haklarında işlem yaparken,Çanakkale Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı birimler ise 2014 yılında Ege denizi açıklarında avlanan toplam 134 kişiye işlem yaparak 240 bin 698 TL para cezası uygulayarak haklarında işlem yapmış ve 29 ton midye ele geçirilerek denize geri dökülmesi sağlanmış.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30