banner78
banner25

Birine analık birine babalık!
İl Trafik komisyonu tarafından alınan bir karar gereği tarihi taş köprülerden geçiş yapacak olan araçlara 3 ton sınırlandırılması getirilmesi ve otobüs gibi büyük araçların geçişine engel olunması Edirne turizmine büyük zarar vermeye devam ediyor.
Alınan karar gereği özellikle il dışından gelen tur firmalarına ait otobüslerin ve yurt dışından gelen otobüslerin geçişlerine izin verilmeyen uygulamayla adeta turizm baltalanmaya devam ediyor.
Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre otobüslerin tonajlı olması ve köprülere zarar vermesi bahane olarak gösterilirken uygulanan çifte standardın hem turizme zarar verdiği hemde keyfi bir karar olduğu açıkça görüldü.
Köprü başına konan trafik polisinin pusuda yatarcasına gelen otobüsleri beklemesi ve ilgili trafik maddesinden ceza kesmesi hukuki açıdanda bir çok sorunu beraberinde getiriyor.Sadece 3 tonu aştığı gerekçesi ile turist otobüslerine karşı yapılan bu uygulamanın mantık dışı olduğunu savunan vatandaşlar “eğer tonaj uygulaması yapılacaksa, köprü üzerinden geçen askeri araçlar, Trakya üniversitesine ait personel taşıyan otobüs, kum taşıyan kamyonlar ve en önemlisi ruhsatında açıkça otobüs yazdığı görülen toplu taşıma araçlarıda bu cezai kapsama alınması gerekiyor.Bugün Karaağaç’a yolcu taşıyan minibüs diye bilinen araçlarda otobüs statüsündedir ve 3 tonun üzerindedir.Hal böyle olunca birine analık birine babalık yapılmaktadır”diyerek ceza kesilen araçların sahibin haklarına yasal zeminde araması durumunda haklı olacağı belirtildi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30