banner78
banner25

Bir yılda 136 bin 976 muayene!

Edirne için büyük bir kazanım olarak görülen ve vatandaşların ağız düş sağlığı konusunda 7-24 hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı merkezi 2015 yılı verilerini açıklayarak başarı ve becerisini çarpıcı rakamlarla gösterdi.

2015 yılı içerisinde 136 bin 976 hastaya hizmet veren ve bu hastalardan 29 bin 188’ine cerrahi müdahale yaparak ağız ve diş sağlığı konusunda hastaların yüzünün gülmesini sağlayan merkez, 42 bin 350 hastanında diş tedavisini yaparak 20 bin 516 hastaya diş protezi uygulaması yaparak hastaların yeme alışkanlıklarının kazanılmasını sağlamış durumda.

Pahalı ve uzun süreli bir tedavi olarak bilinen ve artık Devletin ödeme kaleminde yerini aldığı gerekçesi ile implant uygulamalarını da başarılı bir şekilde yapan Ağız ve Diş Sağlı merkezi yine 2015 yılı içerisinde 221 hastaya implant uygulaması yapmış.

Özelikle çocuk yaştaki hastaların korkulu rüyası haline gelen diş rahatsızlıklarında da hastalara gösterdiği yakınlıkla çocuklarlın bu korkusunu yenmelerine yardımcı olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hekimleri bu sayede 31 bin 108 çocuk hastanın dişlerinin korunmasını sağlamış durumda.

Yaşlı ve yürüyemeyecek durumda olan hastalara da hizmet veren ve bu sayede seyyar ünite ve röntgen cihazlarıyla hastaların ayağına giden hekimler tedavi aşamasında da bu tip hastalara çözüm üreterek gerekli müdahaleyi yapabilmekteler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30