banner78
banner25

Bilanço netleşiyor!

16 Temmuz'daki sağanak yağışın yarattığı etkinin bilançosu daha net verilerle ortaya çıkmaya başladı.Edirne Valiliği tarafından yapılan incelemeler neticesinde il, ilçe ve köylerde toplam 60 bin 700 dekar arazinin sular altında kaldığını bildirdi.

Özelikle merkeze bağlı köylerden Üyüklütatar köyünde  ekili olan alanlarda mısır, ayçiçeği, çeltik, yonca ve karpuz bin 500 dekar, Elçili'de 500, Doyran'da 550 dekar arazinin sağanak yağıştan zarar gördüğü belirtildi.

İpsala ve köylerinde ise çeltik, ayçiçek, mısır ve sebze ekili 6 bin 650 dekar, Havsa ve köylerinde ekili 2 bin dekar, Meriç ilçesinde 9 bin 500 dekar, Uzunköprü ve köylerinde toplam 40 bin dekar ekili arazinin zarar gördüğü bildirildi. Açıklamada, il genelinde toplam 60 bin 700 dekar ekili arazinin sular altında kaldığı kaydedildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30