banner78
banner25

Belediyenin yapamadığını yapıyor!

Edirne’nin Kaleiçi semtinde yaşayan 39 yaşındaki Hakan Abacı isimli genç belediyenin yapamadığı parke taş onarım işini kendi başına yapıyor.

Küçük yaşlarda geçirdiği bir rahatsızlık sonrasında hareketleri kısıtlanan ancak, hayata yaşamın her anında tutunmayı kendine bir umut olarak gören Hakan kentin en işlek caddelerinde parke taş onarım işlerini hiçbir ücret almadan gönüllü yapıyor.

Alipaşa ortakapı caddesi üzerinde metruk bir binanın alt katında ikamet eden ve yaşamını tek başına sürdüren Hakan Abacı, boş vakitlerini gece saatlerinde caddeyi komple süpürerek veya bozulan ve acil onarılması gereken kaldırım taşlarını tamirini yaparak geçiriyor.

Yaya alanı olmasına rağmen araçların yük indirme ve bindirme yaptığı esnada bozulan zemin taşlarını gerek esnaftan gelen talep gerekse kendi gördüğü lüzum üzerine elindeki keserle onaran ve sağlamlığı için bulduğu iki avuç çimento tozunu ve kumu harç olarak taşların arasına karıştıran Hakan bugün kadar çok yerin onarımın kendi isteği ile yaptığını belirtiyor.

Hiçbir karşılık beklemeden yaptığı onarımlardan bir hayli memnun olduğu gözlenen esnaf ise “gündüz bozulan taşlar iş yerimize girip çıkan vatandaşlar için sorun oluyor.Belediyeye defalarca söylesekte kimsenin gelip gittiği yok.Sabah bir bakıyoruz onarım yapılmış.Kim yaptı diye araştırdığımızsa ise her taşı altından Hakan’ın çıktığını görüyoruz”dediler.

Hakan ise yaptığı işten memnun olduğunu söyleyerek “bunun için usta olmaya gerek yok.Ben küçük onarım illeri yapıyorum.Herkes kendi kapısının önünü süpürür sorumluluk alırsa daha temiz ve düzenli bir kentte yaşarız”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30