banner78
banner25

Belediyenin ihmali var!
Geçtiğimiz hafta sonu yaşanan ve iki kişinin ölümü ile sonuçlanan set üzerindeki kazada Edirne Belediyesinin açık ihmali olduğu ortaya çıktı.
DSİ’ye ait seddelerin yol olarak kullanılamayacağı yönünde ki açıklamasının ardından eleştirilere maruz kalan Edirne Valisi Gökhan Sözer’in bu sözü üzerine yaptığımız araştırmada Vali Sözer’in bu sözü neye dayanarak sarf ettiği anlaşıldı.
Alternatif yol arayışlarında olan Edirne Belediyesinin DSİ’ye ait olan set üzerini yol olarak kullanmak üzere talep ettiği ancak DSİ’nin bu isteğe sıcak bakmadığı ancak aradan geçen zaman içinde yapılan yazışmalar sonrasında yol olarak kullanılması yönünde izin verildiği ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre DSİ’nin yol statüsü kazandırılan set üstü yola ilişkin endişelerin yer aldığı resmi yazıyı Edirne Belediyesine yazdığı ve Tunca nehri kıyısına paralel olarak yola bariyer konulmasını istediği, ancak Belediyenin bu isteğe duyarsız kalarak yerine getirmediği görüldü.
Yaşanan kaza öncesinde uyarıyı dikkate almayarak meydana gelen kazada iki kişinin yaşamını yitirmesi ve sonrasında yolun kapatılarak mağduriyetin yaşanmasında tek kusuru olacak kurum varsa onunda belediye olduğu aylar öncesinden yazılan resmi yazı ile açıkça anlaşılmış olurken belediyenin uyarıya duyarsız kaldığı netlik kazanmış oldu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30