banner78
banner25

Belediye'den yeni yıl sürprizi!
Belediyesi, kendilerini denetleyen Sayıştay Denetçilerinin “belediyeye ait iş yerlerini her yıl ihaleye çıkarmak zorundasınız” yönündeki uyarı sonrası, kiracılarına tebligat göndererek işyerlerini yıl sonuna kadar boşaltmasını istedi

Belediyenin tebligatı ile şaşkına uğrayan kiracılar, yürütmenin durdurulması için Bölge İdare Mahkemesi’ne gitmeye ve sorunun siyasi yollardan çözülmesi için iktidar partisi milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ile görüşmeye hazırlanıyor.

Edirne Belediyesi, kendisine ait işyerlerinde ihaleye çıkacağını belirterek, kiracı olarak bulunan işyeri sahiplerine tebligat göndererek dükkânları yılbaşına kadar boşaltmasını istedi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, tebligatları eline almayan belediyenin kiracısı durumundaki vatandaşlarla belediye meclis salonunda görüşme yaptı.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, yaklaşık 100 esnafın katıldığı toplantıda, Edirne Belediyesi’nin şu anda Sayıştay Denetçileri tarafından denetlendiğini anımsattı.

Sayıştay Denetçilerinin ”belediyeye ait iş yerlerini her yıl ihaleye çıkarmak zorundasınız” diye kendilerini uyardığını anlatan Sedefçi, bu nedenle de belediyeye ait işyerlerini boşaltıp ihale yoluyla yeniden kiraya vereceklerini belirtti.

Belediyeye ait işyerlerin boşaltılması için tebligat çıkarttıklarını bugün veya yarın sahiplerine ulaşacağını ifade eden Sedefçi, belediye taşınmazlarında kiracı olan esnafın yanında olduğunu söyledi.

Edirne Belediyesi’nin 20 yıldır kiracısının yanında olduğunu yenileyen Sedefçi, şöyle devam etti:
“Bugünde kiracımızın yanındayız. Onlara destek olmayı istiyoruz. Ama elimiz kolumuz bağlandı. Bizde üzülüyoruz, ama yasalar bize bunu emrediyor. Geçtiğimiz yılda kiracılarımızı korumuştuk. O konu ile ilgili belediye personeli yargılanıyor. Yasalar bize ihale yapmaya zorluyor. Emlak Müdürlüğü veya Vakıflarda ise böyle bir zorunluluk yok. Onlarda, kira artışı kiracıya bildirilip, kirayı kabul edip etmediği soruluyor. Belediyelerin de böyle olması gerekli. Bunun içinde parlamentoda bir çalışma yapılarak kanun çıkartılması gerekiyor.”

KİRACILAR KOMİTE OLUŞTURUYOR-

Toplantının bitmesinin ardından belediye kiracıları kendi aralarında yol haritası oluşturmak için toplantı yaptı.

Bazı kiracılar, kendilerinin 500-600 bin lira harcayarak kiraladıkları yerlere bina yaptıklarını ve para harcamaya devam ettiklerini ifade ederek, “Bu haksızlık. Biz buralara evimizi arabamızı satarak yatırım yaptık. Şimdi birileri gelip bizim ekmeğimizi elimizden almak istiyor” diyerek tepki gösterdiler.

Kiracılar, belediyeden tebligatların kendilerine ulaştığı gün yürütmeyi durdurma kararı alınması için Bölge İdare Mahkemesine gitme kararı aldı. Bunun için oluşturulan heyet çalışmalara başlarken, heyet önümüzdeki günlerde AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ile de görüşmek için randevu isteyecek. Edirne’yi sıkıntıya sokan karanın Türkiye genelinde yaşandığına dikkat çeken esnaf, iktidar partisinin bu konu ile ilgili kanun taslağı yapması konusunda Müezzinoğlu’ndan yardım isteyeceklerini bildirdi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30