banner78
banner25

Belediye’den bihaber!
6 Şubat günü Bulgaristan’ın İnnova köyünde bulunan barajın duvarının yıkılması sonrasında yaşanan felaketten etkilenen Biser köyüne “yardım ettik” diyen Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin düpedüz yalan söylediği ortaya çıktı.
Geçtiğimiz ay düzenlediği basın toplantısında yaptığımız öneriyi kabul eden ve kurmaylarına yardım yapılması için sözde talimat veren belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin yardım yapmadığı anlaşıldı.Yardım yapılıp yapılmadığı konusunda açıklama istediğimiz ve basın toplantısında çok sayıda gazetecinin önünde “biz o köye Edirne Belediyesi olarak yardım yaptık”dedi ve yardımın yapılıp yapılmadığını salonda bulunan başkan yardımcılarına sorarak yapıldığı cevabını aldı.
Van’da meydana gelen deprem için Edirnelilerden toplanan yardımları Van’a gönderen ve ihtiyaç olmadığı için kabul edilmeyerek geri gönderilen yardımları bir depoda muhafaza eden Edirne Belediyesinin bahse konu yardımları Bulgaristan’a gönderdiği ve burada bulunan ihtiyaç sahiplerine verildiği biliniyordu. Yaptığımız araştırmada “yardım yaptık” denilen köye bugüne kadar Edirne Belediyesinden yardım gelmediği ve Harmanlı Belediye Başkanının böyle bir yardımı almadıkları ve sadece Bursa Büyükşehir belediyesinden gelen yardımları aldıklarını belirtti.
Yaşan bu gelişme sonrasında Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin yardım yaptık dediği ancak yardım yapmadığı ve gelen yardımları bir başka yerde kullanmış olabileceği tahmin ediliyor.
Bilindiği gibi Harmanlı kasabasına bağlı olan Biser köyü yakınlarında barajın yıkılması sonrasında çok sayıda ev su altında kalmış ve 10 kişi yaşamını yitirmişti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa Yardimci 12 yıl önce

hiç şaşırmadım.

banner30