banner78
banner25

Belediye kapıyı gösterdi!
Bir süreden buyana Edirne Belediyesinin değişik birimlerinde hizmet alımı usulü ile çalışan belediye çalışanları yeni yılda beklenmedik bir durum ile karşı karşıya kaldılar.
Çalıştıkları taşeron firma üzerinden Edirne belediyesinin hizmetlerini sürdürmeye çalışan işçiler 3 aydan buyana alamadıkları maaşları yüzünden borçların ödeyemez duruma geldiler.
Ha bugün ha yarın ödenir düşüncesi ile maaşlarını bekleyen çalışanlara ise beklenmedik bir sürpriz Edirne Belediyesinden geldi.Belediye tarafından verilen talimat gereği işçilerin işine son verilmesi gerektiği ve alacak verecek konusunu muhatabı oldukları müteahhit firma yetkilisi ile çözmeleri gerektiği söylenirken hem parasız hemde işsiz kalan işçiler kendilerine destek olmasını bekledikleri CHP il ve ilçe yönetiminden de bekledikleri desteği bulamayınca kamuoyundan destek aramaya başladılar.
Sayıları 80 kadar olan işçilerin borçlarını alamadıkları maaşlarından dolayı ödeyemedikleri ve büyük mağduriyet yaşadıkları belirtilirken işten çıkarmaların devam edeceği ve belediyenin kendine yakın gördüğü adamlarla çalışmaya devam etmeyi düşündüğü öğrenildi.İşten çıkartılan ve maaşlarını alamayan işçiler sosyal paylaşım siteleri başta olmak üzere sanal alemde de hakların aramaya başladıkları ve bu yolla seslerini duyurmaya çalıştıkları görüldü.
Yıllarca emeklerini vererek kentin park ve bahçeler anlamında uğraş veren işçilerin akıbetinin ne olacağı ise merak konusu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30