banner137
banner25

Bayramlık oldular!
Ülkelerindeki yaşanan sorunlardan dolayı bir umut için yasa dışı yollarla sınırlardan geçiş yapmak isteyen ve Avrupa’da daha iyi bir yaşamın hayalini süren yabancı uyruklu şahısların kaçış mücadelesi devam ediyor.
İnsan tacirlerinin hava koşulları ve ortama bakmaksızın para uğruna canlarını hiçe saydığı yabancılar bayramın ilk günü sabah saatlerinde Edirne otoban mevkiinde belirdiler.İstanbul’dan kamyon vasıtası ile geldikleri belirlenen yabancı uyruklu şahısların Otoban yolu üzerinde Edirne yakınlarında bir alana indirildikleri anlaşıldı.Yaşları 18-ila 20 arasında olan genç mültecilerin yol üzerinde yaya olarak gezdiğini fark eden Bölge Trafik ekipleri yaptıkları kimlik kontrolü sonrasında şahısların üzerinde kimlik ve pasaport olmadığını ve ilimiz sınırları içerisine gelişlerinin illegal olduğunu tespit ettiler.
11 kişi olan mültecilerin sayılarının fazla olabileceği düşüncesi ile bölgede arama başlatılırken mültecilerin Bulgaristan’a gitmeye çalıştıkları ve buradan Avrupa’ya geçerek çalışmak için bu yolu denedikleri anlaşıldı.
Sabahın ilk ışıklarında otoyol üzerinde giden şahısların Tunca nehri kenarında bulunan Kapalı cezaevi yakınlarına getirildikleri, kapalı cezaevini sınır devriye karakolu olarak gösterdikleri ve nehrin karşı kıyısının Bulgar sınırı olarak gösterildiği öğrenildi.
Polis bayram öncesinde insan tacirlerinin daha yoğun çalıştığını ancak emniyet ve jandarma güçlerinin kontrol noktalarında denetimlerini arttırdıklarını belirtti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30