banner137
banner25

Bayanların ayrı durmasını yadırgadı!

Edirne eski Valisi Dursun Ali şahin’in görev süresinin dolamsının ardından yaklaşık 4 ay gibi bir süre Valisiz kalan Edirne’ye nihayet bir Vali Vekil olarak atandı.Uzun bir süredir Ankara gündemindeki yoğunluk ve Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasındaki yaşanan sıcak olaylardan dolayı Edirne’ye atanamayan Vali; dün itibari ile Edirne iline atandı.

4 aylık zaman dilimi içerisinde Edirne ili için öngörülen iki vali isminin yer aldığı kararnameyi iptal eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Edirne’ye hafta başı imzaladığı görevlendirme ile merkez Valisi konumunda bulunan ve 2012-2015 yılları arasında Ağrı Valisi olarak görev yapan Dr.Mehmet Tekinarslan’ı Vekil sıfatı ile Edirne’ye atadı.

Bugün saat 11:00’da Valilik makamına gelerek Polis mangası ve bürokratlar tarafından karşılanan Vali Vekili Dr.Mehmet Tekinarslan makamına geçerek burada ilk açıklamasını yaptı.Vali Vekili Tekinarslan “Edirne Valiliği görevi dün itibari ile tarafıma tevdi edildi.İnşallah Devletimiz için Milletimiz için, Edirne ve Edirneli vatandaşlarımız,birlikte çalışacağımız arkadaşlarımız için hepimiz için hayırlı olur.Edirne’ye bundan 3 ay önce Kaçakçılık Koordinasyon Kurulu toplantısı için gelmiştim.Demek ki çok sevmişiz Edirne’yi.Gerçekten o zamanda hem tarihimizin,hem medeniyetimizin,hem geçmişimizin bütün izlerini bir arada görmekten büyük bir mutluluk hissetmiştim.Allah’ta nasip etti büyüklerimizde taktir etti.İnşallah Edirne halkına,Devletimize elimizden geldiğince bütün gayretimizle hizmet edeceğiz”dedi.

Vali Vekili Dr.Mehmet Tekinarslan’ın karşılanması sırasında Valilik bünyesinde çalışan bürokratların bayan ve erkek olarak ayrı durması ise dikkatini çekti.Vali Vekili Tekinarslan erkek bürokratlarla tokalaşıp tanıştıktan sonra bayan bürokratların yanına geldiğinde “sizler neden ayrı duruyorsunuz?”diyerek sitem etti.

Bürokrat ve Devletçi yapısı ile dikkat çeken Vali Vekili Dr.Tekinarslan’ın Edirne için önemli bir kazanım olduğu görüşü kısa sürede bürokratlar arasında hakim oldu.

 

Vali Vekili Dr.Tekinarslan kimdir?

 

1966 Ankara doğumlu olan,1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olan Tekinarslan, Kaymakamlık, Vali Yardımcılığı ve Mülkiye Başmüfettişliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Danışmanlık ve Strateji Geliştirme Başkanlığı, Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı görevlerinin ardından Ağustos 2012 tarihinde Ağrı Valisi olarak atanmıştı. Ağrı'daki görev süresi sonrası Şubat 2015 tarihinde Merkez Valisi olarak görevlendirilen Tekinarslan, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Evli ve 2 çocuk babası olan Dr. Mehmet Tekinarslan, 12.05.2016 tarihinden itibaren Edirne Vali Vekili görevini yürütecek.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30