banner137
banner25

Bayan sürücüler iki oldu!'

Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün denetiminde olan ETUS Toplu Ulaşım Sistemi araçlarındaki bayan sürücü sayısı ikiye çıktı.

İlk bayan sürücüsünü Ekim 2014’te toplu ulaşım araçlarında istihdam eden ETUS, ikinci bayan sürücüsünede bugün anahtar ve araç teslimini yaptı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da katılımıyla gerçekleşen tören Orduevi durağı karşısında yapıldı.Toplu Taşıma aracı ile törenin yapılacağı durağa gelen 42 yaşındaki Pelin Aslantaş, ilk servisini yaparak Belediye Başkanı Recep Gürkan’dan tam not aldı.İlk bayan sürücüsüne Ekim ayında kavuşan ve bayan sürücü sayısını arttırmak için arayış içerisinde olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan bayan sürücülerin sadece bu tür araçlarda değil diğer araçlarda da olması gerektiğine inandığını kaydetti.

Gürkan yaptığı açıklamada “Ben makam şoförümün kadın olmasını arzu ederim. Kadınlar, erkekler kadar bu işi yaparlar. Koskoca minibüsü kullanıyorlar. Günlük hayatta da çok fazla kadın arkadaşımız araç kullanıyor. Kadın gemi kaptanları, makinistler var. Kadınların bu işi çok iyi yapacağına inanıyorum”dedi.

Cesaretli girişiminden dolayı kendisini tebrik eden Başkan Gürkan pelin Aslantaş’a buket takdim ederek başarılar diledi.

22 M 0083 plakalı minibüsü ile ilk turuna çıkan Aslantaş; 1993 yılından buyana araç kullandığını ve ilk defa toplu taşıma aracı sürdüğünü belirterek “bu benim en büyük hayalimdi.Bu fırsatı bana verdikleri için teşekkür ederim”diyerek erkek sürücülerin kendilerine biraz daha anlayışlı ve saygılı davranmaları gerektiğini ifade etti.

Gerçekleşen kısa şehir turundan sonra açıklama yapan Belediye Başkanı Recep Gürkan kadınların genelde otomobil kullandıkları için hep B sınıfı ehliyeti olduğunu belirterek hükümetten yeni bir uygulama getirmesini istedi.Gürkan “Otobüs kullanmak için E sınıfı ehliyet gerekiyor.B sınıfından E sınıfı ehliyete geçmek ,için ciddi bir fark ödemesi gerekiyor.Bu konuda bir düzenleme yapılarak bayan sürücülere ayrıcalık tanınması gerekli”dedi.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30