banner137
banner25

Batı Trakyalılar iftarda bir araya geldiler!
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Burhanettin Hakgüder,66.yıl önce temelleri atılan derneğin taviz vermeden kuruluş inancını tertemiz geçmişi ile yaşattığını söyledi.Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği tarafından   bu yıl Edirne’nin Keşan ilçesinde Ağadayı Tesislerinde 2’cisi düzenlenen iftar yemeğine Batı Trakyalılar büyük ilgi gösterdiler.İftar yemeğine Batı Trakya’dan   Milletvekilleri,Ahmet Hacıosman,Ayhan Karayusuf,,Hüseyin Zeybek,İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete,Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif,Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı İsmet Kadı,eski milletvekilleri,dernek başkanları ile 800 ‘e yakın Batı Trakyalı katıldı.
İftar yemeğine Türkiye’den de Keşan Kaymakam Vekili ve İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ile Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu,Kemal Değirmendereli,Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği üyeleri de katıldı.
İftar sonrasında   konuşan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Burhanettin Hakgüder,   iftar yemeğine katılanlara teşekkür ederek,derneğin 15 gün sonra kuruluşunun 66’ıncı kuruluş yıldönümünü kutlayacağını ve tertemiz bir geçmişi ile bugünlere geldiğini söyledi.
Hakgüder,konuşmasına şöyle devam etti.”Bizim yürüttüğümüz dava 1923 yılında Lozan’da atılan imzanın takipçisi, sessizlerin sesi,kimsesizlerin kimsesi olma adına yürüttüğümüz bir davadır. Bu dava kutsal bir davadır.Çünkü Türk Milleti Ege ve Kerkük’ten bahsederken mesele diye bahseder.Ama Batı Trakya ve Kıbrıs deyince dava diye bahseder.İşte Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Türk Milleti’nin kendisine emanet ettiği bir davayı yürütmenin onurunu ve şerefini yaşattığını bilmektedir.”
Ak Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu’da böyle bir iftar programında bulunmaktan mutluluk duyduğunu ve Batı Trakya davasının sıkıntıları olan bir dava olduğunu söyledi.
CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli de,TBMM her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğunu bildirdi.
Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener ile Batı Trakya Müftüleri de Batı Trakya’nın sorunları hakkında konuştular.
İftar yemeğine katkıda bulunanlara da plaket takdim edildi
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30