banner78
banner25

Baştuğ

Edirne İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Edirne’de uyuşturucuya karşı kararlı bir mücadele içerisinde olduklarını söyledi. Baştuğ, “İnşallah bu sene uyuşturucuyu okullara sokmayacağız” dedi.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü binasında bulunan makamında, gazetecilerin sorularını yanıtlayan il emniyet müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, ilgili birimleriyle Edirne’de uyuşturucuya karşı, kararlı ve programlı bir mücadele içerisinde olduklarını vurgulayarak, gerekli hazırlıkları tamamlamak üzere olduklarını ve bonzai başta olmak üzere uyuşturucuyu okullara sokmayacaklarını belirtti.

Baştuğ, Edirne’nin bölge olarak uyuşturucu ticareti konusunda merkez konumunda kaldığını hatırlatarak, "Hem İstanbul'dan hem yurtdışından buraya geliyor. En fazla kullanım olarak İstanbul ya da İzmir'i geçmesi mümkün değil. Okullar kapanmadan önce ben özellikle talimat verdim Çocuk Şube, Asayiş Şube Müdürüne ve İl Milli Eğitim Müdürü ile öğretmenlerle birlikte toplantı yaptılar. İnşallah bu sene okullara sokmayacağız. Bu konuyla da uğraşacağım” dedi.

Edirne İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, bayram süresince sınır kapılarından giriş-çıkışlar ile ilgili bilgiler vererek, şunları kaydetti:

“Pazarkule, Hamzabeyli, İpsala ve Kapıkule olmak üzere toplam dört sınır kapımızda, bayram boyunca Türk yolcu girişi 47 bin 87, Türk yolcu çıkışı 22 bin 733, yabancı yolcu girişi 80 bin 392, yabancı yolcu çıkışı 36 bin 77 kişi oldu. Yolcu giriş toplamı 127 bin 479, yabancı yolcu çıkışı da 58 bin 810. Kaza sıkıntısı olmadan bayramı atlattık. Aldığımız tedbirler yerindeydi ve uygulanması neticesinde vatandaşlarımız buradan geçtiler ve gönül rahatlığıyla dönüyorlar. Bazen tedbirler gerek sürücülerin trafik kurallarına uymaması veya bazı tedbirlerin örneğin emniyet kemerinin takılmaması neticesinde maalesef üzücü kazalar meydana gelebiliyor. Biz onlarla ilgili broşür dağıtarak gerek sürücülerimizi uyararak önüne geçmeye çalıştık. Umarım faydamız olmuştur.”

  Ramazan bayramı tatili süresince Edirne ilinin genel olarak asayiş yönünden huzurlu bir il görüntüsü sergilediğini hatırlatan Baştuğ, “Tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, çünkü bunda büyük payları var. Özellikle 82 olay meydana geldi. Açıktan hırsızlık, bisiklet, motosiklet hırsızlığı var, evden hırsızlık var. Yüzde 70'lik oranında faillerin belirlenmesi ve yapılan yasa dışı eylemlerin, suçüstü yakalanmasında arkadaşlarımız başarı sağladı. Geriye kalan yüzde 30 konusunda çalışmalar sürüyor. Asayiş, trafik ve kaçakçılık yönünden çalışan arkadaşlarımız bayram süresince çalıştırdık. Edirne insanımızın ve yurtiçinden dışından geliş gidiş yapan gurbetçi insanlarımızın hem huzur ve hem de sükunu sağlamak, asayişlerini temin etmek, hem de ihtiyaçlarını gidermek yol üzerinde trafik tedbirlerini almak maksadıyla polisimiz bayram süresince çalıştı. Basın mensuplarına da teşekkür ediyorum. Özellikle trafik personelimizin yaptığı güler yüzlü, çikolatalı, kolonyalı karşılama, uğurlama broşür dağıtımını kamuoyu ile paylaştığı için” ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30