banner78
banner25

Başhekim Yahya Çelik Rektör adayı
Haziran’da yapılacak olan Trakya Üniversitesi Rektörlük seçimlerine aday olan Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yahya Çelik, Edirne’nin Trakya’da üçüncülüğe gerilediğini ifade ederek, “Tekirdağ aldı başını gidiyor. Kırklareli de nüfus olarak ön planda ilerlemeye başladı. Edirne’ye yeni insanlar, yeni fakülteler getirmek lazım” dedi…
Yaşlılar Haftası kapsamında bir grup doktorla beraber Huzurevi’ni ziyaret eden Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yahya Çelik, rektör adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Rektör olarak seçildiği takdirde Edirne’de kurumlar arası diyalogu iyi tutacaklarını kaydeden Çelik, “Biz hepimiz iyi geçinmek zorundayız” dedi.
Edirne Huzurevi’ni ziyaret ederek buradaki yaşlıları ziyaret eden Başhekim Yahya Çelik, burada yaşlıların elini öpüp günlerini kutladı. Yaşlılarla bir süre sohbet eden Çelik, daha sonra yanında getirdiği hediyeleri Huzurevi sakinlerine dağıttı.
Yaşlıların sadece bu tür belirli günlerde değil her zaman hatırlamak zorunda olduklarını kaydeden Çelik, “Eğer genç yaşta ölmezsek herkesin eninde sonunda karşılaşacağı bir durum yaşlılık. Ülkemizde ve dünyamızda her geçen yıl yaşlı nüfusu artıyor. Bu tıbbın ilerlediğinin göstergesidir. Ancak yaşlı nüfusun artması, beraberinde onların bakımını, sosyal ve sağlıklar aktivitelerini de arttırıyor. Yaşlanırken iyi yaşlanmak lazım. Birçok yerde Yaşlı Bakım Evleri açılıyor. Üniversitemizde de böyle bir durum söz konusu” dedi.
Yaşlıları mümkün olduğunca hayatın içine sokmaları gerektiğini de vurgulayan Çelik, “Bizler artık 75 yaş üstü insanlarımızı araba kullanırken, torununu parkta gezdirirken görmek istiyoruz” dedi.
Başhekim Yahya Çelik, rektör adaylığı ile ilgili de açıklamalarda bulundu.  Göreve geldiği takdirde kurumlar arası diyalogu iyi tutacaklarını kaydeden Çelik, “Edirne Trakya’da üçüncülüğe doğru geriliyor. Tekirdağ aldı başını gidiyor. Kırklareli nüfus olarak biraz ön planda. Biz hepimiz iyi geçinmek zorundayız ve yeni istihdamlar, yeni fakülteler ve yeni insanlar getirmemiz lazım. Para getirmemiz lazım. Edirne’ye ne kadar para getirirsek o kadar kalkındırırız” dedi.
Huzurevi ziyareti öncesi bazı fakültelere gittiğini ve burada birtakım görüşmelerde bulunduğunu belirten Çelik, seçim için çalışmalara başladığını belirtti. Rektörlük seçiminin zevkli bir yarış olarak geçeceğini de kaydeden Çelik, “Bir kısmı seçim bir kısmı da atama olan bir yarış. Üniversite ve Edirne için hangisi hayırlıysa o olsun. Seçimlerden sonra takdiri Cumhurbaşkanı belirleyecek” diye konuştu.
Çelik’ten başka Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Sınav da rektör adaylığını açıklayan bir diğer isim olmuştu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30