banner137
banner25

Balıklar yeni yerleşimde!
 Kocasinan Mahallesi’nde DSİ’ye ait Pompa İstasyonu’nun olduğu mevkide uzun süredir logar kapaklarından gelen kokunun, nehirden su kanalına giren balıklarının telef olması sonucu oluştuğu belirlendi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Fatih Mahallesi’nden Kocasinan Mahallesi’ne kadar uzanan su kanalının üzerine yapımı devam eden ‘Yürüyüş ve Gezinti Parkuru’nu incelemesi sırasında kanalda çok sayıda balık ölüsünün olduğunu fark etti. Başkan Gürkan’ın talimatıyla Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Tarım İl Müdürlüğü Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri kanalda çalışma başlattı. Yapılan incelemede balıkların nehir taşkınları sırasında kanala geldiği ve DSİ’ye ait Pompa İstasyonu’nun yaklaşık 2 yıldır çalışmadığı için oksijen yetersizliğinden telef olduğu belirlendi.

Su kanalı üzerine yapımı devam eden Gezinti ve Yürüyüş Parkuru’ndan incelemelerde bulunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu sırada kanalda balık ölülerinin olduğunu fark etti. Gürkan, bunun üzerine Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu’na konunun araştırılmasının talimatı verdi.

Tarım İl Müdürlüğü Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ve Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleriyle bir çalışma başlattıklarını ifade eden Dr. Tanrıkulu, “Tarım İl Müdürlüğü Su Ürünleri Şube Müdürlüğü’nde aldığımızdan bilgiye göre ölen balıkların yayılmacı ve çok yaşayan balıklar olduğunu, nehir balığı olduğunu su taşkını sırasında geldiği ve bu bölümde kaldığı ortaya çıktı. Edirne Belediyesi olarak bu bölgede ki ölü balıkları topladık. Yaptığımız çalışma neticesinde bu balıkların buraya kadar geldikleri ancak DSİ’ye ait Pompa İstasyonu’nun yaklaşık 2 yıldır çalışmadığı için suda biten oksijen nedeniyle telef olduklarını tespit etti. Edirne Belediyesi Su Kanalizasyon Müdürlüğü, burada çalışmalarını gerçekleştirerek, etrafa yayılan kokunun giderilmesini sağladı” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30