banner78
banner25

Bal tutan parmağını mı yalıyor!

Geçtiğimiz haftalarda Hürriyet Meydanı olarak bilinen alanda yapılan düzenleme ve sonrasında ortaya atılan iddialar “bal tutan parmağını yalar” atasözünün akıllara gelmesine neden oldu.

Önceki dönem Belediye eski Başkanı Hamdi Sedefçi tarafından yapılan düzenleme ile Hürriyet Meydanı mevcut görüntüsünden arındırılarak,yeni ve modern bir görünüme kavuşturulmuş,konulan havuz ile meydana görsel bir görünüm kazandırılmıştı.

Edirne’de bulunan birçok süs havuzunun anormal derecede elektrik sarfiyatı yaptığı,bunun yanında bakımlarının zor olduğu ve yaydığı kötü kokulardan dolayı kaldırılması gerektiğini savunan Belediye Başkanı Recep Gürkan, Hürriyet Meydanında yeni bazı düzenlemelere giderek süs havuzunu kaldırdı ve yerine “Özgür Kadın Heykelini” koyma kararı aldı.

Yapılan çalışma ilk etapta olumlu gibi görünsede ortaya çıkan manzara ve atılan iddialar “birilerine kıyak mı yapılıyor?” sorularının akıllara gelmesine neden oldu.

Çatı Pup olarak bilinen üç katlı iş yeri sahiplerinin incelendiğinde CHP’li Belediye Meclis Üyesi Refik Ş.’nin olduğu görülürken, ortakları arasında bir gazetecinin olduğu iddiasıda kafaları karıştırdı.

Havuzun kaldırılması ile çevre düzenlemesine başlanılan alanda tadilat devam ederken, oluşturulan düz ve geniş zemine iş yerine ait masaların atılmaya başlanması düzenlemenin altında yatan gerçeklere farklı bir boyut katarken,ilerleyen günlerde iş yerine ait kapalı duvarın yıkılarak cephe açılacağı,ancak “Cumhuriyeti Biz Böyle Kurduk”yazısının ve resminin bu duvarın üzerinde olması ve yakılmasının  CHP’li Belediyeyi kara kara düşündürdüğü iddia ediliyor.





banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30