banner78
banner25

Bakan Müezzinoğlu

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu Tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerinin şu anki durumunun kendisini üzdüğünü belirtti.

Türk Hava Yolları Selanik Bürosu tarafından Selanik’te düzenlenen ve Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu’nunda katılımı ile gerçekleşen iftar programında gazetecilerle bir araya gelen ve sorulan soruları cevaplayan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu “Tarihi Kırkpınar Yağlı güreşlerine THY desteği olacak mı olmayacak mı?”sorusuna “mutfak bu konuda çalışıyor.Servis noktasına geldiğimizde kamuoyu ile paylaşacağız”dedi.

Dünyanın en büyük hava yolu şirketleri arasında yerini alan THY’nin yönetim kurulu başkanı Hamdi Topçu yağlı güreşi çok sevdiğini ancak şu anda içinde bulunduğu durumun kendisini üzdüğünü belirterek “Kırkpınar’ların bu şekilde olması beni üzüyor.Bu üzme neticesinde sayın Bakanımızla devamlı bu konuları konuşuyoruz.Ne yapabiliriz,nasıl bir yol alabiliriz.Tabi bu konu ile ilgili bir çalışmamız var.Henüz sonuçlanmadan bunu şöyle olacak,böyle olacak diye bir şey söylemek istemiyorum. Ama geçen ay itibari ile Er Meydanı diye bir kitap yayınladık.Sayın Bakanımız Edirne’de tanıtımını yaptı.Zaten yağlı güreşe ne kadar önem verdiğimiz o kitapta belli.Bütün dünyadaki belgelerle,bilgilerle yağlı güreş “Er Meydanı” kitabı yaptık.Bir nebze olsun bu kültürü katkı yapacak ve 653’ncüsü yapılan Kırkpınar yağlı güreşlerine aslına sadık kalınarak hangi konsepte yapılması konusunda belki ileride bir çalışmamız var.Sayın Bakanımız zaten onu her seferinde kontrol ediyor.Olgunlaştığı zaman bunuda kamuoyu ile paylaşacağız”dedi.

Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu ise Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri konusunda “mutfak bu konuda çalışıyor” diyerek servis noktasına gelindiğinde kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30