banner78
banner25

Bakan Eroğlu Ergene'de yanlış ölçüm yapıldı!
Orman ve Suişleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, 36 milyon Lira tutarında 11 adet tesisin açılışını yapmak için Edirne'ye geldi. Valilik bahçesinde yoğun yağmur altında gerçekleştirilen açılışta Edirne'ye 24 milyon tutarında 26 adet yatırımın daha müjdesini veren Bakan Eroğlu,  Uzunköprü Altınyazı ve Karayayla köylerindeki üreticilere 49 yıllığına işletecekleri ceviz ve badem fidan üretim sertifikası dağıttı. Eroğlu, Ergene'deki siyanür oranının yanlış ölçümden dolayı yüksek göründüğünü ifade ederek; “Siyanür miktarı yanlış ölçmeden kaynaklanıyor. Siyanür konsantrasyonu limitlerin çok aşağısında” dedi.          

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Eroğlu tarafından Valilik Önü’nde düzenlenen toplu temel atma töreninde DSİ tarafından inşa edilecek Lalapaşa-1 Barajı Sulaması, Lalapaşa-2 Göleti Sulaması, 9 adet dere ıslahı ile taşkın koruma tesisinin temelini atıldı. Bakan Eroğlu törende, Edirne’de 10 aileye gelir getirici tür fidan ve 19 aileye Orköy sertifikası verdi. Eroğlu tarafından temeli atılan tesislerle 13 bin 500 dekar zirai arazi suya kavuşacağı, 20 köyün de taşkın zararlarından korunacağı belirtildi.

            EROĞLU: “ERGENE'DE YANLIŞ ÖLÇÜM YAPILDI
 Valilik bahçesinde ziyaretten önce basın toplantısı düzenleyen Veysel Eroğlu burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Eroğlu, Ergene nehrindeki siyanür oranının yüksekliğinin sorulması üzerine, durumun yanlış ölçmeden kaynaklandığını söyledi. Bakan Eroğlu; “Siyanür miktarı yanlış ölçmeden kaynaklanıyor. Siyanür konsantrasyonu limitlerin çok aşağısında. Diğer sanayiden kaynaklanan problemlerde de, artık sanayi Ergene nehrine atık sularını vermeyecek. Çok ileri atık su arıtma tesisleri kuruyoruz. İnşallah 2018 yılı Eylül ve Ekim ayında tamamı bitecek. Onlar da direk Marmara Denizi'nin dip akıntısına verilecek. Zaten şu an kimyasal oksijen ihtiyacı dediğimiz kirlilik parametresi 800 mg/lt'den 200'e indi şu anda. 4'te bir oranda indi. Yeterli mi değil? Biz onu şu anda 50'ye indirmek için çalışma yapıyoruz” diye konuştu.

YAĞMUR ALTINDA AÇILIŞ TÖRENİ
Valilik'teki toplantıda Edirne'ye yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi veren Bakan Veysel Eroğlu daha sonra Valilik bahçesindeki tören alanına geçti. Yoğun yağmur altında gerçekleştirilen törene Vali Günay Özdemir, Ak Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, kurum genel müdürleri ve şube müdürleriyle çiftçilerin katıldı. Törende konuşan Eroğlu,  Edirne'ye en çok yatırım yapan bakanlığın kendileri olduğunu ifade etti. Edirne'de 11 tesisin temelini atacaklarını dile getiren Bakan Eroğlu şöyle devam etti;

“BAKANLIĞI KAPATTIK GELDİK”

 “Buraya her gelişimizde yatırım ve müjdelerle geliyoruz. 11 tesisin temelini atacağız bugün. Bunların içinde söz verdiğimiz sulamalar ve dere ıslahları var. Bu 11 tesisin içinde özellikle taşkın koruma var 12 tesisin olduğu. Biz bunları bir paket yaptık 1 gibi sayıyoruz. Aslında toplam 22 tesis. Her gelişte burada müjde veriyoruz. Buraya bir yatırım olmadan gelmek bize de yakışmaz. Sonuçta dedemin ruhu rahatsız olur diye düşündüm. Buraya gelirken 26 tane de müjdeyle geldik. Bu 26 müjdenin 20'si DSİ'ye, 4 Orman Müdürlüğü'ne 1 tane Doğal Koruma ve Parklar, 1 tanesi de Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne ait. Dolayısıyla bugün bakanlığı kapattık, bütün genel müdürlerimiz, bölge müdürlerimiz ve şube müdürlerimiz hepsi burada.

“SANDIKTA BENİM KÖYÜM BİLE BENİ UNUTUYOR”

 Bu kadar müjdeden ve yatırımdan sonra benim de sizden bir ricam var. Yatırımı hep bizden istiyorsunuz ama benim köyüm bile sandığa gidince bizi unutuyor. 16 Nisan'da bir halk oylamasına gidiliyor. Rejim falan değişmiyor. Rejim yerli yerinde. Cumhuriyet'e, demokrasiye, bayrağımıza, devletimize ve milletimize biz sahip çıkıyoruz. Rejim falan değişmiyor sadece yönetim sistemi değişiyor. O da çok başlılıktan, hızlı karar alan istikrarlı bir yönetim sistemi geliyor.

             “BAKAN BAKANLIĞI TANIYANA KADAR SÜRESİ DOLUYOR”

            Bakın elimde rakam var. Amerika'da 237 yılda 45 başkan gelmiş. Türkiye'deyse 93 yılda 65 hükümet kurulmuş. Ortalama bir hükümet ömrü kaç ay 16 ay. Bizim gibi uzun dönem bakanlık yapanları düşerseniz 9 ay. 9 ayda bir bakan bakanlığın hangi kapısından girip hangi kapısından çıkacağını öğrenemez. Büyük yatırımlar yapamaz. Zaten hükümet kurulurken dikkat ederseniz, Cumhurbaşkanı kabineyi kuruyor. Sonra mecliste hükümetle alakalı rapor okunuyor. Sonrasında güven oylaması var. Aradan geçiyor 2 ay. Daha sonra bakan birkaç bakanlığı tanıyana kadar süre doluyor, bir şey yapamıyor. Dolayısıyla istikrar için 16 Nisan'da evet diyoruz.”

                      TÖREN SONUNDA 4 BİN FİDAN ÜCRETSİZ DAĞITILDI

            Öte yandan Vali Günay Özdemir de buradaki konuşmasında Edirne'ye yapılan yatırımlardan dolayı teşekkürlerini iletti. Tören sonunda Uzunköprü Altınyazı ve Karayayla köylerindeki üreticilere Ceviz ve Badem fidanları sertifikası 49 yıllığına dağıtıldı. Ayrıca Orköy Süt Sığırcılığı ve Süt Koyunculuğu Sertifikaları dağıtıldığı tören bitiminde Edirneliler'e Ceviz, Çam, Fıstık Çamı, Dut, Selvi gibi bitkilerin bulunduğu 4 bin fidan ücretsiz olarak verildi.  

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30