banner78
banner25

Bakan Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı, Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa'ya açılan kapı Edirne ziyaretinde yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği'nin (AB) yavaş yavaş uçuruma doğru sürüklendiğini, İkinci Dünya Savaşı öncesi döneme geçtiğini ifade etti..

AB'nin dağılma aşamasında olduğunu ifade eden Bakan Çavuşoğlu; “Kendi aralarında ne kadar safları sık tutarız da AB dağılmaz diye korkuyorlar. Benim de onlara bir sözüm var; korkunun ecele faydası yok” diye konuştu..

Dışişleri Bakanı, Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa'ya açılan kapı Edirne ziyaretinde yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği'nin (AB) yavaş yavaş uçuruma doğru sürüklendiğini, İkinci Dünya Savaşı öncesi döneme geçtiğini ifade etti. AB'nin dağılma aşamasında olduğunu ifade eden Bakan Çavuşoğlu; “Kendi aralarında ne kadar safları sık tutarız da AB dağılmaz diye korkuyorlar. Benim de onlara bir sözüm var; korkunun ecele faydası yok” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu referandum sürecinde gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında dün Edirne'deydi. Çavuşoğlu, Valilik ziyaretiyle başladığı serhad şehri programında partililerle biraraya gelirken sonrasında Selimiye Camii ve Arasta esnafı ziyaretinin ardından Lalezar Restoran'da Trakya Balkan STK Platformu'na bağlı iş adamlarıyla toplantıya katıldı.

“BU SİSTEMLE YARGININ BAĞIMSIZLIĞI VE TARAFSIZLIĞINI TESİS EDİYORUZ”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Edirne progamı öğle saatlerinde ilk olarak Valilik ziyaretiyle başladı. Bakan Çavuşoğlu daha sonra Ak Parti İl Başkanlığı'nda partililerle buluştu. Referandum süreciyle ilgili partililere bilgiler veren ve yapılması gerekenleri anlatan Çavuşoğlu, hayır diyenlerin paketin içeriğiyle ilgili diyeceği birşeyi olmadığını söyledi. Çavuşoğlu; “Bu sistemde yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı tesis edilerek, garanti altına alınarak, herkesin adaletin tecelli etmesinden emin olmasını sağlamak istiyoruz. Cumhurbaşkanı meclisi fesih ettiği zaman kendisini de seçime götürecek bunu biliyor musunuz? Yok. Sen siyasetçisin, 18 maddelik şeyi oku. Türkiye'de de bize yardımcı olmak için ahkam kesenler var. Bunlardan birisi de Kılıçdaroğlu. Ne diyor? İleride Cumhurbaşkanı bir partiden seçilirse kriz olur o nedenle hayır diyelim. Biz de tam bu nedenle bu sistemi getirelim diyoruz. Allah söyletiyor. Bırakın aynı partiden olmayı, baba-kız, baba-oğul olan siyasetçiler de olduğu zaman krizler oldu” dedi.

“AVRUPA TÜRKİYE'NİN GÜÇLENECEĞİNİ GÖRDÜ”

Hollanda ve Avrupa'daki ülkelerin, getirilecek sistemle Türkiye'nin güçlenmesinden korktuğunu ifade eden ve yaşanan krize değinen Çavuşoğlu şöyle devam etti;

“Hollanda'nın Avrupa'dakilerin derdi ne bunu iyi anlatmalıyız. Niye Türkiye'deki referandumda taraf tutuyorlar? O kadar Türk vatandaşı olduğu halde biz bu ülkelerde taraf tuttuk mu? Hiç tutmadık. Şimdi onlar niye taraf tutuyor? Bu sistem geldiğinde Türkiye ne kadar bağımsız olacağını, ne kadar güçleneceğini görüyorlar. Şu anda bile yaptığımız projeler bunları şaşkına uğratmış. Siz nasıl oluyor da Dünya'nın en büyük havaalanını açıyorsunuz? Üçüncü köprüyü de yaptınız, Marmaray'ı da yaptınız. Şimdide de duyduk Edirne'den Kars'a kadar hızlı tren yapacakmısınız? Bu para nereden geliyor' diyorlar. Bunları çok iyi anlatın. Şu andaki hasta Avrupa'nın durumunu da çok iyi anlatın.

“AVRUPA UÇURUMA DOĞRU GİDİYOR”

Neden Hollanda bir Dışişleri Bakanı'nın ziyaretini iptal ediyor? Geçen sene de gittim ben. Şimdi ne oldu? Neden şimdi? Esasen Avrupa'nın içine düştüğü durum bizi endişeye sürüklüyor. Çünkü Avrupa yavaş yavaş uçuruma doğru gidiyor. İkinci Dünya Savaşı öncesine geçiyor Avrupa. En üzüntü verici olanı da, 6-7 yıldır bu kaymayı görüyoruz bu kaymaları görüyoruz merkez partilerde. Nereye doğru kayıyorlar? Irkçı partilere. Neden? Onlara kaybettiği oyu alalım diye. Şimdi bir baktık seçim öncesine tamamen tıpatıp aynı. Koalisyonda Hollanda'da Başbakan Liberal Parti'den, Dışişleri ve Başbakan Yardımcısı Sosyal Demokrat. Yaptıklarının Wilders'tan bir farkı var mı söyleyin? Peki neden bu noktaya geldiler? İki tane oy alabilmek için, iki tane popülizm yaparak Avrupa'nın değerlerini hiçe sayıyorlar.

“KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK”

Hani demokratik kriterler herkese eşitti? Çifte standart olmaz, ikiyüzlülük olmaz. Şimdi hemen Avrupa Birliği dayanışması yapıyorlar. Esasen benimsemeye benimsemeye benimle telefonla görüşmelerde 'gerçekten inanamıyoruz, utanıyoruz' diyen siyasetçiler daha sonra Hollanda'ya destek açıklaması yaptılar. Neden biliyor musunuz? Korku. Ne korkusu? AB dağılıyor, kendi aralarında ne kadar safları sık tutarız da AB dağılmaz diye korkuyorlar. Benim de onlara bir sözüm var; korkunun ecele faydası yok”

“BU SİSTEM ERDOĞAN SONRASI TÜRKİYE'NİN SİGORTASIDIR”

Avrupa'nın geleceğinin endişe verici olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı sisteminin gerekliliğine dikkat çekerek; “Şu andaki sistemde Cumhurbaşkanı'nın her türlü dokunulmazlığı var, hiçbir sorumluluğu yok ama yetki var. İstediği kadar kullanır, kimse de hesap soramaz. Ama yeni sistemde Cumhurbaşkanı'na ve yardımcılarına cezai müeyyide geliyor. Bir sistem değişikliğine gidiyoruz Türkiye'nin geleceği için. Yüzde 50 oranla halkın oyuyla seçilen kişi diktatör müdür? Vatandaş kimi isterse onu seçecek. Sistemi güçlendireceğiz. Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı bu Türkiye nereye giderdi bunu bir düşünün. Ömür boyu Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider de olmayabilir o yüzden sistemi güçlendirmemiz lazım. İşin özeti şu; bu sistem Erdoğan sonrası Türkiye'nin sigortasıdır. Kim gelirse gelsin sağlamdır” ifadelerini kullandı.

 

Bakan Çavuşoğlu partideki programının ardından Selimiye Camii’nde öğle namazını kıldı. Namaz çıkışı Arasta Çarşısı esnafını ziyaret eden ve tek tek bütün esnafın elini sıkan Çavuşoğlu sonrasında Belediye Başkanı Recep Gürkan’la makamında buluştu. Çavuşoğlu Edirne’deki son programında Lalezar Restoran’da Trakya Balkan STK Platformu'na bağlı iş adamlarıyla bir araya geldi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30